Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σας προσκαλεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας, να παρακολουθήσετε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για το έργο της Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για τα ντοκιμαντέρ «Διαφυλάσσοντας την Πίστη» και «Γεμίζοντας Φως» τα οποία θα προβληθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΙΜΚΑ, στην οδό Αντωνίου Γιάνναρη 2, στα Χανιά.

Λίγα Λόγια για το έργο

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η αγιογράφηση του Παντοκράτορος στον  τρούλο του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ουέλλινγκτον, από την εκ του Κονγκό της Αφρικής καταγόμενη Μοναχή Θέκλα, που έλαβε χώρα κατά το έτος 2017, με την συμμετοχή πολλών εθελοντών εκ της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος της πόλεως. 

Στο δεύτερο μέρος εξιστορούνται οι προσπάθειες των πρώτων ελληνικής καταγωγής Ορθοδόξων Χριστιανών μεταναστών στην Νέα Ζηλανδία για την δημιουργία των Ορθοδόξων Εκκλησιών της χώρας και την διατήρηση της πίστεως των πατέρων τους, ενεργή στη ζωή τους.

Τέλος παρουσιάζονται αποσπάσματα εκ του υπό δημιουργία νέου ντοκιμαντέρ για τις ιεραποστολικές προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου από Νέας Ζηλανδίας, Γάνου και Χώρας κ.κ. Αμφιλοχίου, στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόγκα και Σαμόα.

Ο Άγγελος Γιαννούτσος καταγράφει και δημιουργεί με τον φακό του ιστορίες και εμπορικά σήματα για είκοσι και πλέον χρόνια, ως καλλιτέχνης, γραφίστας, φωτογράφος και videographer. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Άγγελος Γιαννούτσος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας ενδιαφέροντα και απολαυστικά βίντεο κλιπ για μια πληθώρα πελατών, μεταξύ των οποίων η Meridian Energy, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Νέας Ζηλανδίας.

Οι ρίζες του Άγγελου Γιαννούτσου ανάγονται στους πρώτους Έλληνες μετανάστες του Ουέλλινγκτον. Η μεγάλη του οικογένεια και η ελληνική κοινότητα της Νέας Ζηλανδίας παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή και το έργο του. Το «Letting in the Light» και το «Keeping the Faith» είναι οι πρώτες ταινίες μικρού μήκους και δύο από τα μεγαλύτερα έργα του μέχρι σήμερα.

Η Άννα Γουγούλα Μάτση, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα πριν από 30 χρόνια ως δικηγόρος εμπορικού δικαίου και αργότερα ως δικηγόρος κατοχυρώσεως ευρεσιτεχνιών. Πριν από δέκα χρόνια, η κα Γουγούλα Μάτση εξειδικεύθηκε ως ειδικός Δημοσίων Σχέσεων και τώρα γράφει, επεξεργάζεται και δημιουργεί περιεχόμενο ιστοσελίδων  και μέσων ενημέρωσης για αρκετούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς.

Ως μέλος οικογένειας μεταναστών από την Ελλάδα και κόρη του επί σειρά ετών Ιεροψάλτη του Καθεδρικού Ναού του Ουέλλινγκτον, Παναγιώτη Γουγούλα, μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία και στην Ελληνική Κοινότητα. Η κα Γουγούλα Μάτση ενδιαφέρεται, αναζητά, συγγράφει και τεκμηριώνει την ιστορία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Wellington και της Νέας Ζηλανδίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook