Ακτιβιστές του περιβάλλοντος επιχείρησαν σήμερα να προκαλέσουν χάος σε πέντε βρετανικές πόλεις σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να αποφευχθεί αυτό που χαρακτηρίζουν κλιματικό κατακλυσμό.

Η οργάνωση Extinction Rebellion είχε προκαλέσει τον Απρίλιο σοβαρά προβλήματα στο Λονδίνο επί 11 ημέρες με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της, τις οποίες χαρακτήρισε τις μεγαλύτερες ενέργειες πολιτικής απειθαρχίας στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Στο στόχαστρό της είχαν μπει, μεταξύ άλλων, σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, τα κτίρια της Shell και της Goldman Sachs.

“Αυτή η έκτακτη κινητοποίηση απλών πολιτών, που υποκινήθηκαν σε δράση υπό την απειλή μιας κλιματικής και οικολογικής κατάρρευσης, θα απαιτήσει από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας και να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν μέχρι το 2025”, ανέφερε η οργάνωση.

Η ίδια επισήμανε ότι θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις στο Μπρίστολ, στο Κάρντιφ, τη Γλασκώβη, το Λιντς και το Λονδίνο.

Το Μπρίστολ ανακοίνωσε ότι έκλεισε την Γέφυρα του Μπρίστολ εξαιτίας των διαδηλώσεων και η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι έκλεισαν δρόμοι στην πόλη του Κάρντιφ.

Έξω από τα δικαστήρια στο κέντρο του Λονδίνου ακτιβιστές της οργάνωσης άφησαν μια μπλε βάρκα και κάθισαν στη μέση του δρόμου κάνοντας γιόγκα.

Η οργάνωση Extinction Rebellion επιδιώκει την ειρηνική πολιτική απειθαρχία ως μέσο για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές αερίων του άνθρακα και να αποτρέψει μια κλιματική κρίση, η οποία, όπως υποστηρίζει η οργάνωση, θα προκαλέσει λιμό και κατάρρευση του κοινωνικού ιστού. Πρόκειται για μια επανάσταση κατά της εξαφάνισης των ειδών, περιλαμβανομένου του ανθρωπίνου, λέει η οργάνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook