«Μια όμορφη εμπειρία στη φιλόξενη γη του Αμαρίου…. στη ζωοποιό φύση…»:

Τα λόγια εκπαιδευτικού που συμμετείχε στο 1ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία που οργανώθηκε από την Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Κρήτης Αμαλία Φιλιππάκη σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης που προσέφερε την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη ευκαιρία να συμμετέχουν βιωματικά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούσαν στην διδακτική αξιοποίηση της φύσης ως πλαίσιο για τη διδασκαλία πολλών γνωστικών αντικειμένων, καλλιεργώντας στους μαθητές την ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο της Κρήτης όσο και ολόκληρου του πλανήτη.

Το 1ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕΚΕΣ Κρήτης πραγματοποιήθηκε στο Eco Camp στον Μέρωνα Αμαρίου που δημιούργησε ο Γιώργος Τσακαλάκης ιδρυτής της εταιρείας οικοτουρισμού “Wild Nature” (http://www.wildnature.gr) για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κρήτη μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, διάσχιση φαραγγιών, κ.α.). Ένας άνθρωπος με αγάπη και πάθος για την προβολή του οικοτουρισμού στην Κρήτη και την ανάδειξη των δυνατοτήτων ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που προσφέρονται μέσω της μοναδικότητας της φύσης και του ιδιαίτερου πολιτισμού της.

Εμψυχωτές στο 1ο Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης για την Αειφορία ήταν οι: Ειρήνη Σπανάκη – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Ειδική Παιδαγωγός στο ΚΕΣΥ Ηρακλείου, ο Γιώργος Αλατσάκης – εκπαιδευτικός, η Αμαλία Φιλιππάκη – Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕΚΕΣ Κρήτης και ο κ. Μανόλης Καρτσωνάκης – Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα με την ευθύνη του προέδρου Μανώλη Μοσχονά, οργάνωσε Μουσική Βραδιά ως μια πρόγευση για το μεγάλο φεστιβάλ «Μουσικό Διδασκαλείο» που οργανώνει κάθε χρόνο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου (https://www.meronasmusic.com/el/).

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο Θερινό αυτό Σχολείο έγραψαν: «Συμπορευτήκαμε, συνδημιουργήσαμε, συναισθανθήκαμε… Γαλήνεψε και μέρωσε η ψυχή μας στη φύση του ΜΕΡΩΝΑ… Αναστορηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια που ανακαλύπταμε ση φύση καινούριου δρόμους… και μια αίσθηση ζεστασιάς και τρυφερότητας! Γιατί η φύση είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον…..»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook