Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σήμερα ότι η χώρα του προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Νότια Αφρική, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πούμε: ας αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Άγκυρα θα ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα κυρώσεων μετά την επίσκεψή του αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χατάι, επαρχία της νότιας Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες.

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα, στον απόηχο της κατάσχεσης φορτηγού πλοίου που μετέφερε όπλα στη Συρία, γνωστοποίησε ότι το ίδιο θα γίνει με όλα τα φορτία όπλων, που θα κατευθύνονται προς τη συγκεκριμένη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει άσκηση στην επαρχία Χατάι από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου. Η διεξαγωγή της άσκησης αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τις φήμες που έχουν ήδη διαψεύσει Τούρκοι αξιωματούχοι, ότι η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργεί μία ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία με στόχο να προστατεύσει τους αμάχους και να αποτρέψει την εισροή προσφύγων στο έδαφός της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook