Τρία κρουαζιερόπλοια έδεσαν το πρωί στο λιμάνι της Σούδας μεταφέροντας στα Χανιά περίπου 7000 επισκέπτες

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης:

“Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσαν σήμερα τρία υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, το NORWEGIAN JADE της εταιρείας Norwegian Cruise Line, το KONINGSDAM της εταιρείας Holland America Line και το OCEANA της εταιρείας P&O Cruises.

1. Το πλοίο NORWEGIAN JADE με χωρητικότητα 2.402 επιβάτες και 1.037 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα στις 6:00 προερχόμενο από την Μύκονο και θα αναχωρήσει στις 12:00 με προορισμό την Βαλέτα της Μάλτας, ενώ θα επισκεφθεί ακόμα εννέα φορές τα Χανιά το 2019.

Το πλοίο NORWEGIAN JADE ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, ανακαινίσθηκε το 2017 και διαθέτει 1.201 καμπίνες, 12 εστιατόρια, 3 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο 1.042 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ, μίνι γκολφ, τοίχο αναρρίχησης κλπ. 

Η εταιρεία Norwegian Cruise Line είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο στόλο 17 πολυτελών κρουαζιερόπλοιων.

2. Το πλοίο KONINGSDAM με χωρητικότητα 2.650 επιβάτες και 1.036 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα στις 7:30 προερχόμενο από την Σαντορίνη και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό την Νάπολη της Ιταλίας, ενώ θα επισκεφθεί ακόμα μία φορά τα Χανιά το 2019.

Το πλοίο KONINGSDAM ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, κατασκευάστηκε το 2016, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και νεότερο πλοίο της εταιρείας και διαθέτει 1.331 καμπίνες εκ των οποίων 164 σουίτες, 6 εστιατόρια, 2 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ κλπ. 

Η εταιρεία Holland America Line είναι μία από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως με ιστορία 144 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1873!! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και έχει στο στόλο της 14 πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

3. Το πλοίο OCEANA με χωρητικότητα 2.016 επιβάτες και 890 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό την Βαλέτα της Μάλτας, ενώ θα επισκεφθεί ακόμα τρεις φορές τα Χανιά το 2019.

Το πλοίο OCEANA ανακαινίσθηκε το 2017 και διαθέτει 1.008 καμπίνες εκ των οποίων 38 σουίτες, 5 εστιατόρια, 4 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο 530 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, κρίκετ, τένις, μίνι γκολφ, κλπ. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες καθώς διαθέτει ειδικούς χώρους και ειδικά προγράμματα-δραστηριότητες για παιδιά από 2-17 χρονών.

Η εταιρεία P&O Cruises είναι μία από τις κορυφαίες και η παλαιότερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο με ιστορία 180 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1837!! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και έχει στο στόλο της 9 πολυτελή πλοία.

Έτσι, τα Χανιά θα επισκεφθούν σήμερα συνολικά και από τα τρία κρουαζιερόπλοια περίπου 7.000 επιβάτες και 3.000 άτομα πλήρωμα, δίνοντας μια σημαντική τονωτική ανάσα στην τοπική αγορά, επιβεβαιώνοντας δε για μία ακόμα φορά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα της κρουαζιέρας για τα Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις κορυφαίες, πολυβραβευμένες εταιρείες, Norwegian Cruise Line, Holland America Line και P&O Cruises επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τα Χανιά το 2017, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη των τριών εταιρειών στα κεντρικά τους γραφεία στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook