Συλληπητήρια στην οικογένεια αλλά και εύσημα σε όσους συνέβαλαν στις έρευνες, τον εντοπισμό και την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης στην οποία διεξήχθη το διεθνές συνέδριο που συμμετείχε η άτυχη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton που δολοφονήθηκε από έναν 27χρονο καθ’ομολογία δράστη, με ανακοίνωσή της, μια ημέρα μετά την αποκάλυψη για την εξιχνίαση της υπόθεσης, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του θύματος ενώ απέδωσε εύσημα στις αστυνομικές αρχές για την σύλληψη του δράστη αλλά και σε όσους συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η ανακοίνωση της ΟΑΚ έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), άμα το πέρας της διαλευκάνσεως υπό της Ελληνικής Αστυνομίας του άδικου και αδόκητου χαμού της παγκοσμίου φήμης Αμερικανίδας επιστήμονος Dr. Suzanne Eaton, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνές Συνέδριο, αισθάνεται έντονα την ανάγκη όπως εκφράσει  εγκάρδια και θερμά συλλυπητήρια προς τα μέλη και τους οικείους της οικογένειάς της, προς τους οποίους καθ΄ όλη αυτή την περίοδο της οδυνηρής αναμονής παρείχε κάθε δυνατή και ανθρώπινη διευκόλυνση και στήριξη.  

Η τραγωδία αυτή γέμισε με θλίψη τόσο το στενό και ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον, όσο και τη διεθνή και τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς έχαιρε τιμής και εκτίμησης, ως επιστήμων διεθνούς κύρους. Ως Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και ως επιστήμονας ερευνήτρια Κυτταρικής Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Ινστιτούτου Max Planck, η Suzanne Eaton διοργάνωσε πολλά Συνέδρια στην ΟΑΚ, αλλά και συμμετείχε σε ακόμη περισσότερα από το έτος 2000. Είχε συνεργασθεί με πολλούς καθηγητές από την Κρήτη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Η Dr. Eaton αγαπούσε το Ίδρυμα και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα.

Μαζί με τη λύπη μας για τον τόσο άδικο χαμό του σπουδαίου και ξεχωριστού αυτού ανθρώπου, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήριά μας, εν πρώτοις και κατ΄ εξοχήν, προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη ως και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, Ταξίαρχο Γεώργιο Λυμπινάκη, την Ασφάλεια Χανίων και τους συνεργάτες τους δια τον επαγγελματισμό και ευαισθησία, που από την πρώτη στιγμή του συμβάντος επέδειξαν, ως επίσης και δια την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιπροσθέτως, πολλές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που έλαβαν μέρος εις τις έρευνες αναζήτησης και εντοπισμού της. Το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, την Αερολέσχη Χανίων, τους εθελοντές και τις επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από  πεζά τμήματα του Στρατού, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Χανίων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χανίων και Ηρακλείου, την 1η και την 3η ΕΜΑΚ και όλους όσους έμπρακτα έδειξαν το ενδιαφέρον τους και την αγωνία τους για την εξαφάνιση της κορυφαίας αυτής  Βιολόγου.

Η ΟΑΚ, καταδικάζοντας κάθε είδους βία και απάνθρωπη συμπεριφορά, θα συνεχίσει να στηρίζει τους οικείους της στην δύσκολη αυτή πένθιμη περίοδο, όπως και να υπερασπίζεται τον άνθρωπο και το δίκαιο, την αλήθεια και την ειρήνη (Ψαλμός, 84:12-14). Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να έρχονται στο Ίδρυμα και την Κρήτη, σε ένα τόπο ελεύθερου και ανοικτού διαλόγου που προάγει την επιστήμη και τον άνθρωπο, τιμώντας τον τόπο μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook