Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό
Υλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
2 κούπες ντοματίνια
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
Βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το βασιλικό.
- Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσάμικο ξύδι και σαλάτα.