Ανάβουν οι μάχες στο Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας.

Το πρωτάθλημα μόλις έχει διανύει τη μέση της διαδρομής του μιας και σήμερα παίζεται ο 6ος γύρος, όπου πλέον τα ντέρμπυ είναι πολλά και οι κορυφαίοι GM συγκρούονται μεταξύ τους. Από τις χτεσινές αναμετρήσεις στην κορυφή μόνο ο GM Ramirez (ΗΠΑ) και ο GM Delchev (Βουλγαρία) κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της νίκης και βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας με 4,5 βαθμούς.

Σε απόσταση αναπνοής με 4 βαθμούς βρίσκονται έξι παίκτες και ανάμεσά τους ο Πολυπρωταθλητής Ελλάδος Χρήστος Μπανίκας και ο Νικόλας Θεοδώρου από την ΣΑΧ. Στην κατηγορία γυναικών στην πρώτη θέση ισοβαθμούν η Paramzina Anastasya, (Ρωσία), Μάκκα Ευανθία  και Tsveta Galunova (Βουλγαρία).

(GM Ramirez)

Από τους Χανιώτες αθλητές ο Σπύρος Ναούμ μετά την ισοπαλία που έκανε τη χτεσινή μέρα με τον GM Nevednichy έχει την καλύτερη εκκίνηση, αλλά αυτός που επίσης εντυπωσιάζει με το παιχνίδι του είναι ο 14χρονος Παναγιώτης Τζαγκαράκης που  με την απόδοσή του μέχρι τώρα και τα θετικά του αποτελέσματά του με πολύ ισχυρότερους αντιπάλους έχει κερδίσει 110 μονάδες ΕΛΟ! 

(GM Delchev)

Μεγάλες μονομαχίες γίνονται και στο δεύτερο όμιλο όπου ο Κώστας Χομπιτάκης με τη χτεσινή του νίκη στο ντέρμπυ κορυφής επί του Schlee Ulrich αποσπάστηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ίδιο εντυπωσιακή όμως είναι και η πορεία του 10χρονου Αντωνιουδάκη Γιώργου που ξεδιπλώνει το ταλέντο του για άλλη μια φορά και με 4,5 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

(Ο Κώστας Χομπιτάκης)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε τη σημερινή μονομαχία στην κορυφή των αγώνων όπου βλέπουμε για πρώτη φορά να υπάρχει ένα χανιώτικο ντέρμπυ! Στην κατηγορία γυναικών η Μαρκάτου Μαριλένα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς και ακολουθούν η Schneider Hanne με 3,5 βαθμούς και με τρεις βαθμούς ισοβαθμούν η Ahn Juyong ( Ν. Κορέα) και η Καλιοντζάκη Εριέτα. Πλούσιο είναι όμως και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ. Τη χτεσινή μέρα μάγεψε με τη φωνή της στο καφέ Scala η σκακίστρια και τραγουδίστρια Juga από την Χιλή.

Το ρεπερτόριό της περιλάμβανε σκακιστικά τραγούδια που έχει γράψει η ίδια καθώς επίσης και παραδοσιακά τραγούδια από τα νησιά του Πάσχα και την Γαλλική Πολυνησία όπου και τραγουδούσε μεταφέρνοντάς μας έναν ιδιαίτερο ρυθμό στην όμορφη Παλαιόχωρα! Να τονίσουμε και τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε στην εκδήλωση αυτή ο Μανόλης Χαλακατεβάκης προσφέροντας τα ηχητικά μηχανήματα της εκδήλωσης. Οι παράλληλες εκδηλώσεις όμως συνεχίζονται καθώς έχει προγραμματιστεί εκδρομή στο μαγευτικό Ελαφονήσι και την Πέμπτη το βράδυ θα ακολουθήσει ολονύκτιο τουρνουά γρήγορου σκακιού στον Πεζόδρομο της Παλαιόχωρας! 

Διοργανωτές του τουρνουά είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφέρεια Χανίων που μόνιμα στηρίζουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς επίσης και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α. 
Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΕΤΑΝΑΠ, η ΗΛΕΚΤΩΡ, το ΕΒΕ Χανίων, η Τράπεζα Χανίων, το ΣΥΝΚΑ, και οι Πισίνες Κρήτης. 

Οι αγώνες ξεκινάνε καθημερινά στις 5:30 και υπάρχει live μετάδοση από το διαδίκτυο των κυριότερων παρτίδων μέσα από την ιστοσελίδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ www.chaniachess.gr . 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook