Λαχταριστή και αρωματική συνταγή
 
Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπαρμπούνια

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τα φασολάκια

4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό φρέσκια φασολάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα μπαρμπούνια

  • Ξεπλύνετε καλά τα ψάρια και σκουπίστε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
  • Αλατοπιπερώστε τα ψάρια και αλείψτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και μοιράστε το μείγμα στις κοιλιές του κάθε ψαριού.
  • Τοποθετήστε τα ψάρια στο πυρέξ και περιχύστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδελίτσες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
  • Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε αμέσως με τα φασολάκια.

Για τα φασολάκια

  • Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. Εάν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάτε περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
  • Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
  • Τις σοτάρετε καλά μέχρι να μαυρίσουν. Αμέσως μετά τις βγάζετε και τις πετάτε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λάδι θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
  • Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
  • Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνετε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρετε ζεστά σε βαθιά σαλατιέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook