Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εικαστικών Δημιουργών ”Νεώριον Τέχνης” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΗΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης των μελών του συλλόγου με τίτλο ”MEMORABILIA”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 20.00 στην Πύλη Sabbionara Κουμ-Καπί.

MEMORABILIA 

Εκτός από τις αναμνήσεις που είναι άυλες, υπάρχουν στη ζωή μας αναρίθμητα αντικείμενα που για τον καθένα ξεχωριστά αποτελούν τις μοναδικές, χειροπιαστές αναμνήσεις στιγμών ή ανθρώπων που έκαναν το πέρασμά τους από τη ζωή μας. 
Χώροι, τόποι, χρόνοι, αντικείμενα, άνθρωποι που είναι εν ζωή μέσα μας αναπαράγουν συναισθήματα, ευφραίνουν την ψυχή και θυμίζουν… ΑΓΑΠΗ! 

Καλλιτέχνες εμπνέονται και δημιουργούν , σύμφωνα με το δικό τους ύφος, αντικείμενα τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του διαλόγου μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου αναμνηστικού αντικειμένου και μας απαντούν στο ερώτημα « τι είναι για σένα το σουβενίρ;». 

Ο βιαστικός επισκέπτης είναι πολύ πιθανό να σκεφτεί πως η έκθεση αυτή φιλοξενεί αντικείμενα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους. 
Αν τα παρατηρήσει όμως προσεκτικά θα διαπιστώσει πως κάθε ένα από αυτά παραπέμπει σε μια ιστορία. 

Πρόκειται δηλαδή, για ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που βασίζεται στην υπόθεση ότι τα αντικείμενα αυτά αποτελούν «ολογράμματα» αναμνήσεων και συναισθημάτων και το οποίο με την έκθεση αυτή τους δημιουργεί έναν χώρο «ασφαλούς μνήμης».

Διάρκεια έκθεσης: 27/07/2019 έως 04/08/2019

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30 – 13.30 και 18.30 – 21.30

Είσοδος ελεύθερη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Σοφία Δασκαλάκη, Γιώργος Κοκοβλής, Ασπασία Κτιστάκη, Ιωάννης Λουπάσης, Μανώλης Ρουκούδης, Κώστας Σπανάκης.
Προσκεκλημένος δημιουργός ο Νίκος Μπολάκης.

Σχεδιασμός αφίσας : Βασίλης Πιτσώνης – Scripta

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook