Παρουσίασαν τους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και τις τοπικές ενδυμασίες

Ο παραδοσιακός σύλλογος Χανίων Κρήτης, “Οι Βιγλατορες” συμμετείχε στο 46ο συνέδριο Κρητών Αμερικής, το οποίο έγινε στο Σπρίγκφιλντ της Μασαχουσσέτης στη Βοστόνη, μετά από πρόσκληση του συλλόγου Κρητών “Μίνως – Κρήτη ” μέλος της Παγκρήτιας Ενώσεως Αμερικής.

Οι Βιγλάτορες χόρεψαν όλες τις μέρες του συνεδρίου και παρουσίασαν χορούς από όλη την Κρήτη.

Επίσης έκαναν αναφορά για την κρητική φορεσιά και έδειξαν όλες τις ενδυμασίες της Κρήτης και τις περιέγραψαν, μίλησαν για τους χορούς του νησιού και έκαναν σεμινάρια χορού σε συλλόγους και μέλη.

Στο συνέδριο που είχε διάρκεια 6 ημερών από τις 28/6 μέχρι τις 3/7, συμμετείχαν με αξιόλογη εμφάνιση όλοι οι σύλλογοι της Αμερικής. Από καλλιτέχνες συμμετείχε το συγκρότημα του Μιχάλη Τζουγανάκη με τους Αλέξανδρο Τζουγανάκης, Σήφη Τσουρδαλάκη και Στέλιο Οικονομάκη. Μάλιστα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης είχε να παίξει εδώ και 20 χρόνια σε ανάλογο χορευτικό πάλκο, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούσε μόνο συναυλίες. Το κέφι που δημιουργήθηκε ήταν τέτοιο που είχε σαν αποτέλεσμα τα γλέντια να διαρκέσουν πολλές ώρες.

Η φιλοξενία των ομογενών ήταν καταπληκτιή και αντιπροσωπευτική της Κρήτης, καθώς διατηρούν άψογα και σε μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις μας.

Ο παραδοσιακός σύλλογος Χανίων “Οι Βιγλάτορες” εξέφρασε πολλά συγχαρητήρια στους ομογενείς για τη διοργάνωση αυτή που τελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Γιώργο Μαρνελάκη καθώς και τα μέλη του συλλόγου “Μίνως – Κρήτη”, όπως επίσης και τον σύλλογο γυναικών “Πρόοδος για τη διοργάνωση.

Τέλος οι “Βιγλάτορες” εξήραν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στις διοργανώσεις αυτές η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής με πρόεδρο τον Ελευθέριο Δραμιτίνο και το συμβούλιό του και καταλήγουν:

“Στην Αμερική κίνησα να ρθω με αεροπλάνο, μα ´κεινο προσγειώθηκε πάλι στην Κρήτη απάνω….”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook