Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κρήτης θέτει "επι τάπητος" το θέμα των αλλαγών χρήσεων στην περιοχή και προτείνει την δημιουργία "βιομηχανικού πάρκου"

Στην σχετική ανακοίνωση πρόσκληση της ΙΛΑΕΚ αναφέρονται τα εξής:

"Με δεδομένο ότι στην περιοχή των Ταμπακαριών πολλά βυρσοδεψεία θα αλλάξουν ιδιοκτήτες και χρήση και επειδή σε πολλά παλιά  βυρσοδεψεία υπάρχουν ακόμα πολλές μηχανές και εργαλεία της βυρσοδεψίας και επειδή θέλουμε να περισωθούν κάποια εργαλεία των ταμπάκων, σας καλούμε, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19.00, σε δημόσια συζήτηση για τη νέα κατάσταση στα Ταμπακαριά.

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης θέλει να συζητήσουμε όλοι μαζί και να διερευνηθεί η δυνατότητα να περισωθούν κάποιες από τις μηχανές των ταμπάκικων και να φιλοξενηθούν σε κάποιον υπαίθριο χώρο της περιοχής και να δημιουργηθεί έτσι ένα μικρό βιομηχανικό πάρκο.

Ενδεχομένως κάποιες μηχανές επεξεργασίας δέρματος θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε ακάλυπτους χώρους των υπό ανέγερση ξενοδοχείων.

Ενδεχομένως και κάποιες θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στον αύλειο χώρο της Γαλλικής Σχολής, στον εσωτερικό χώρο της οποίας θα λειτουργήσουν έκθεση λαογραφικού και έκθεση τεχνολογίας.

Νομίζουμε πως με μία ειλικρινή και καλόπιστη συζήτηση και τα μηχανήματα δε θα φύγουν από τη γειτονιά τους και κάποια ή κάποιες γωνιές της περιοχής των Ταμπακαριών θα δέχονται περισσότερους επισκέπτες.

Αγαπητοί φίλοι, θα σας  περιμένουμε στη συζήτηση.

Και θα θέλαμε να έχουμε την απάντηση για τη συμμετοχή σας και να μας γνωστοποιήσετε τον εκπρόσωπό σας στη συζήτηση."

Η πρόσκληση απευθύνεται:

Στην Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Στους Βουλευτές των Χανίων
Στον Δήμο Χανίων
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων
Στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων
Στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Χανίων
Στον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Κύτταρο Χαλέπας’
Στον Πολιτιστικό Σύλλογο κατοίκων Ταμπακαριών
Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταμπακαριών
Στους εκπροσώπους άλλων Φορέων της περιοχής των Ταμπακαριών
Στα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά.