Ταχύπλοα, ελικόπτερα και κομάντο συμμετέχουν στην επιχείρηση – Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ιράν-Βρετανίας – Την οξεία απογοήτευσή του εξέφρασε ο Βρετανός ΥΠΕΞ μετά τη συνομιλία του με τον Ιρανό ομόλογό του

Οι Φρουροί της Επανάστασης έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει ταχύπλοα να πλησιάζουν και να σταματούν στο πλάι του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου Stena Impero. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στρατιώτες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατούν αυτόματα όπλα κατεβαίνουν στο κατάστρωμα του πλοίου από ένα ελικόπτερο. Το όνομα του τάνκερ διακρίνεται καθαρά στις εικόνες.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταξίαρχος Ραμεζάν Σαρίφ, είπε ότι ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος που συνόδευε το Stena Impero προσπάθησε να εμποδίσει τη σύλληψή του. Παρά την “αντίσταση και την ανάμιξη” του βρετανικού πολεμικού σκάφους, οι Φρουροί της Επανάστασης κατάφεραν να οδηγήσουν το τάνκερ στην ακτή, πρόσθεσε ο Σαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό, ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απέφυγε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Βαθιά απογοήτευση εξέφρασε ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κι εξέφρασε την «οξεία απογοήτευσή του» για την κατάσχεση του -υπό βρετανική σημαία- τάνκερ Stena Impero που έγινε χθες από το Ιράν, στο Στενό του Ορμούζ.

«Μόλις μίλησα με τον… Ζαρίφ κι εξέφρασα την οξεία απογοήτευσή μου, καθώς με είχε διαβεβαιώσει το προηγούμενο Σάββατο ότι το Ιράν ήθελε την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Συμπεριφέρθηκαν αντίθετα», έγραψε σήμερα ο ίδιος στο Twitter.

«Αυτό έχει να κάνει με ενέργειες κι όχι με λόγια, αν θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο και να το ξεπεράσουμε», πρόσθεσε ο Χαντ. «Η βρετανική ναυτιλία πρέπει και θα προστατευτεί.»

Το πρώτο βίντεο με το Stena Impero που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook