Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Αννα Ντουντουνάκη θα συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!

Μετά τη συμμετοχή της στο Ρίο το 2016 η Χανιώτισσα κολυμβήτρια εξασφάλισε μία θέση και στη διοργάνωση του Τόκιο, το 2020. 

Η Ντουντουνάκη έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με καταπληκτική κούρσα στα 100μ. πεταλούδα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανκζού της Νότιας Κορέας. Ο χρόνος της ήταν 57.88 και κατέλαβε την 9η θέση στα προκριματικά.
Το όριο για το Τόκιο έπιασε και η ομάδατων 4Χ100μ ελεύθερο, με τους Κρίστιαν Γκολομέεβ, Ανδρέα Βαζαίο, Γιάννη Γεωργαράκη και Απόστολο Χρήστου, με 3:14.44. 

Σε δηλώσεις της στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ η Αννα Ντουντουνάκη δήλωσε τα εξής: «Αρχικά ήθελα να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς κι από τη στιγμή που βγήκε το ότι μπήκα και στον ημιτελικό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενη. Έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, η κοπέλα δίπλα μου είναι πιο γρήγορη από μένα και λέω για να στρίβω πριν από αυτή και να βγαίνω μπροστά στη στροφή μάλλον καλά πάω. Θεωρώ ότι στα τελευταία 25 μέτρα δεν ήμουν τόσο δυνατή αλλά αν βελτιώσω την  προπόνηση θα είμαι ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πάρα πολύ σίγουρη γι αυτή τη χρονιά ότι θα μου βγει καλά γιατί ήμουν με άλλο προπονητή έξω, με τον κύριο Αλέκο εδώ, κουράστηκα πάρα πολύ όλη τη χρονιά και δεν ήξερα αν θα βγει και χαίρομαι διπλά που μου βγήκε. Στην προπόνηση πριν λίγες μέρες είδα ότι μπορώ να κάνω αυτό που έκανα και πέρυσι κι εκεί κάπου άρχισε να ανεβαίνει η ψυχολογία μου.

Μέχρι πριν έλεγα ότι βγει και ελπίζω να πάει καλά . Από τη στιγμή που βγήκε και με τις δεδομένες συνθήκες είμαι πάρα πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Μετά τη Γλασκόβη άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πάρα πολλά πράγματα και ο κύριος Τάσος (Καράμπελας)με έχει βοηθήσει πολύ και ο γυμναστής μου ο κύριος Λάζαρος και τους ευχαριστώ πάρα πολύ και πιστεύω πραγματικά ότι αν του χρόνου δουλέψουμε καλά όλη τη διάρκεια της χρονιάς που θα έχω τελειώσει με το μεταπτυχιακό μου να έχω μόνο το κολύμπι να αφοσιωθώ σε αυτό μπορούμε να κάνουμε πολλά να μα’στε υγιείς πάνω από όλα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook