Yπάρχουν 4 λάθη, όσο αφορά τον καθαρισμό του προσώπου, τα οποία κάνετε σχεδόν όλες

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Και το πιο σημαντικό. Θα σας το λέμε διαρκώς. Δεν απλώνετε οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης ή μακιγιάζ στην επιδερμίδα σας αν δεν είναι πεντακάθαρη και δεν πάτε για ύπνο αν δεν έχετε απομακρύνει ακόμη και το μικρότερο και αόρατο υπόλειμμα.

Επίσης, υπάρχουν 4 λάθη, όσο αφορά τον καθαρισμό του προσώπου, τα οποία κάνετε σχεδόν όλες. Τα εντοπίσαμε, τα αποκαλύπτουμε κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μην τα επαναλάβετε.

Ας τα δούμε:

Λάθος 1o: Πλένετε υπερβολικά το πρόσωπο σας. Αν έχετε επιλέξει ένα αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού δεν υπάρχει λόγο να το χρησιμοποιείτε δύο φορές το πρωί και άλλες τόσες το βράδυ. Ακόμη κι αν έχετε απλώσει primer, φον ντε τεν, και πούδρα μπορείτε να τα αφαιρέστε με την πρώτη. Αν το παρακάνετε το πιθανότερο είναι να ερεθίσετε την επιδερμίδα. Αν ανήκετε στην κατηγορία που εφαρμόζετε αρκετά προϊόντα μακιγιάζ τότε καλό είναι να επιλέξετε ένα προϊόν καθαρισμού σε μορφή balm.

Λάθος 2ο: Τρίβετε με δύναμη. Και μάλιστα όχι με τα δάχτυλα αλλά με σφουγγαράκι ή την ειδική πετσέτα. Φυσικά υπάρχει και η κατηγορία που προτιμά τις ειδικές συσκευές καθαρισμού με το βουρτσάκι οι οποίες είναι μεν τέλειες αλλά δεν χρειάζεται να τις χρησιμοποιείτε με δύναμη και επιμονή σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το πρωί ο καθαρισμός πρέπει να είναι απαλός, ενυδατικός και εξισορροπητικός και το βράδυ πιο δραστικός. Ποτέ όμως επιθετικός και επίμονος.

Λάθος 3ο: Χρησιμοποιείτε δυνατά προϊόντα καθαρισμού με απολεπιστική δράση. Το δέρμα έχει ένα στρώμα που ονομάζεται επιδερμίδα. Είναι το ανώτερο στρώμα και λειτουργεί προστατευτικά όσο αφορά την ηλιακή ακτινοβολία , τη ρύπανση και τα βακτήρια. Αν καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπο σας με σκληρό προϊόν που απολεπίζει το δέρμα τότε το συγκεκριμένο στρώμα λεπταίνει με αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά κοκκινίλες. ξηρότητα και ευαισθησία.

Λάθος 4ο: Λάθος θερμοκρασία στο νερό. Δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζετε το πρόσωπο με ζεστό νερό και στη συνέχεια να το ξεπλένετε με κρύο. Είναι μύθος. Το χλιαρό είναι το καλύτερο.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook