Υπόθεση δολιοφθοράς στο λιμανάκι στο Καλαμάκι, ερευνούν οι αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών στα Χανιά μετά την καταγγελία ότι άγνωστοι τα μεσάνυχτα της Κυριακής προκάλεσαν τη βύθιση σκάφους που ήταν αγκυροβολημένο στη θέση Βραχάκια, στο λιμενίσκο Καλαμακίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες οτι δύο άτομα τοποθέτησαν εσκεμμένα ανοιχτό λάστιχο μέσα στην αγκυροβολημένη βάρκα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τη βύθισή της.

Σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτες σκαφών που μετέβησαν στο λιμανάκι αντίκρισαν τη μισοβυθισμένη βάρκα και ειδοποίησαν τις αρχές ενώ ήδη έχουν ξεκίνησει έρευνες με τη συλλογή αποτυπωμάτων από τη σήμανση, σε σημεία που φέρονται οτι ακούμπησαν οι δύο δράστες.


Το περιστατικό αυτό δολιοφθοράς προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς πριν από περίπου δέκα ημέρες, άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές  που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βύθιση, το φουσκωτό σκάφος του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ν.Χανίων Δημήτρη Μπουντρογιάννη. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι έσκισαν τα μπαλόνια και την τέντα του σκάφους και αν η δολιοφθορά αυτή δεν είχε γίνει γρήγορα αντιληπτή, το σκάφος, αξίας που προσεγγίζει τα 100.000 ευρώ, θα είχε βυθιστεί.

Τα δύο αυτά περιστατικά μέσα σε δέκα μόλις ημέρες, μόνο ως τυχαία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι στο συγκεκριμένο λιμανάκι είναι σε εξέλιξη σημαντικές εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών του και ειδικά το τελευταίο διάστημα - χωρίς αυτό να συνδέεται απαραίτητα με τα περιστατικά δολιοφθοράς - υπήρχαν διαμαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών καθώς είχε αποκλειστεί η εισοδος και δεν μπορούσαν να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους.