Υπέγραψαν οι αδερφοί Δομαζάκη - H EY αναλαμβάνει την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή - Ενδιαφέρον από επενδυτές ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση της Creta Farms, αφού κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί οι μέτοχοι Μάνος και Κωνσταντίνος (Τάκης) Δομαζάκης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, υπεγράφη το “Memorandum of Understanding” (MOU) μεταξύ της εταιρίας και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών-πιστωτών της, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Μετά τη συνάντηση με τους αδερφούς Δομαζάκη, ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για παρέμβαση διάσωσης, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, η εταιρεία θα έκλεινε αυτή την εβδομάδα κιόλας, καθώς η παραγωγή θα μηδένιζε ελλείψει ρευστότητας.

Πλέον η EY αναλαμβάνει την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αμερικάνικο fund. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «Από το Σαββάτο κιόλας που έβγαλα την ανακοίνωση εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από δυο-τρεις επενδύτες».

Επιπλέον, η EY, εκτός της εποπτείας και της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή που ξεκινάει με βάση το μνημόνιο που υπεγράφη, θα πραγματοποιήσει και οικονομικό έλεγχο για να διαπιστωθούν οι καταγγελίες που έχουν κάνει τα δυο αδέρφια τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι και οι δυο μέτοχοι έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν στον στρατηγικό επενδυτή όσο μερίδιο ζητήσει. Όπως εξήγησε ο υπουργός, τα δυο μεγάλα αιτήματα των τραπεζών ήταν, πέραν την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή,

1) να επιστραφούν όλα τα σήματα και οι ευρεσιτεχνίες από την κυπριακή Novaplot (συμφερόντων αδερφών Δομαζάκη) στην Creta Farms ως 31 Ιουλίου και

2) και οι δυο μέτοχοι να δεχτούν εποπτεία (cro) που θα έλεγχε που θα πηγαίνουν τα χρήματα από το factoring.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η παρέμβαση του ήρθε έπειτα από ενημέρωση που είχε από το βουλευτή Ρεθύμνου, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στις σημερινές συσκέψεις του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το σχέδιο των τραπεζών για την εξυγίανση της εταιρείας και υπέγραψε το σχετικό MOU, ενώ ο Μάνος Δομαζάκις είχε ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα για τη διάσωση της εταιρίας “Creta Farms”. Και οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας Δομαζάκης και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MoU) με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και έτσι όλοι δεσμεύονται σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει τη σπουδαία αυτή εταιρία σε ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και υπάρχει προσδοκία ότι με την ανάπτυξη της εταιρίας θα δημιουργηθούν πολλές περισσότερες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο βασικούς μετόχους διότι έδειξαν θάρρος και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας και τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που με ενημέρωσε για αυτό το θέμα και με κατηύθυνε σωστά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».