Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και αυτή την περίοδο σε όλους τους πολίτες της Ιεράπετρας αφού διάφοροι, άγνωστοι για την ώρα δράστες έχουν ξεκινήσει τηλεφωνήματα απάτης κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Στο Ράδιο Λασίθι, αναφέρεται ότι τα περιστατικά που έχουν συμβεί την τελευταία εβδομάδα είναι αρκετά, ενώ μια τουλάχιστον περίπτωση έχει καταγγελθεί και στο ΑΤ Ιεράπετρας.

Οι δράστες παίρνουν τηλέφωνο παριστάνοντας πως πρόκειται για κάποιον αστυνομικό, δίνοντας και κάποια στοιχεία ώστε να γίνουν περισσότερο πιστευτοί και στη συνέχεια ισχυρίζονται πως τα παιδιά ή άλλοι συγγενείς έχουν εμπλακεί και τραυματίσει σοβαρά  κάποιον σε τροχαίο και ζητούν χρήματα ώστε να μεσολαβήσουν στο να μην υπάρξουν συνέπειες.

Στη μια περίπτωση που συνέβη στην Ιεράπετρα μια γυναίκα κυριολεκτικά τα ‘χασε και πανικοβλήθηκε ακούγοντας όσα της έλεγαν στο τηλέφωνο, και στη συνέχεια άλλο άτομο της οικογένειας συνέχισε να συνομιλεί με το δράστη ώσπου τελικά κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook