Τίποτα ανησυχητικό, οι “εκρήξεις” προέρχονται από το Πεδίο Βολής Κρήτης

Ανησυχία προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε ντόπιους και επισκέπτες των Χανίων που άκουσαν δυνατούς κρότους που έμοιαζαν να προέρχονται από έκρηξη.

Πυροσβεστική και Αστυνομία δέχτηκαν το πρωί της Παρασκευής κλήσεις από θορυβημένους πολίτες που ανέφεραν οτι άκουσαν ήχο από έκρηξη ή είδαν καπνό από την περιοχή του Ακρωτηρίου ενώ στο Flashnews.gr δεχτήκαμε μηνύματα αναγνωστών που ζητούσαν ενημέρωση για την προέλευση και την αιτιολογία των εκρήξεων

Τίποτα ανησυχητικό δεν συμβαίνει και όπως διαπιστώθηκε οι κρότοι οφείλονται στην εξουδετέρωση οβίδων στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες στο Πεδίο Βολής Κρήτης ενώ και τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως γίνουν αισθητές ανάλογες εκρήξεις καθώς τον μήνα Αύγουστο, θα πραγματοποιηθούν βολές.

(φωτο από την τρίτη εξουδετέρωση οβίδων που σημειώθηκε σήμερα στο Πεδίο Βολής και ο κρότος ακούστηκε σε όλα τα Χανιά)

Πιο συγκεκριμένα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων είχε ανακοινώσει από τα τέλη Ιουλίου για την εκτέλεση βολών όπλων ευθυτενούς τροχιάς, στο πεδίο βολής Μάλεμε, με παράλληλη έκκληση σε πλοιάρχους, κυβερνήτες και πράκτορες σκαφών για αποφυγή διέλευσης από θαλάσσια περιοχή, ως κάτωθι:

Στις 20, 22 και 27 Αυγούστου 2019 από τις 09:00 έως 13:30 τοπική ώρα και επιπλέον την 27η Αυγούστου 2019 από 20:00 έως 24:00 τοπική ώρα.

2. Παρακαλούνται οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες και Ναυτικοί πράκτορες των σκαφών για την αποφυγή διέλευσης από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

3.Οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την τήρηση των διαλαμβανομένων στην παρούσα.

Επίσης  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της περιοχής ‘’A1’’ (ALPHA1) του πεδίου βολής Κρήτης ως κάτωθι :

– Την 01 (έγινε χθες) ,02,05,06,07,08,09,12 και 13 Αυγούστου 2019 από ώρα 05:30 τοπική έως 11:30 τοπική.

Παρακαλούνται οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες και Ναυτικοί πράκτορες των σκαφών για την αποφυγή διέλευσης από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Προ απόπλου να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για την ενημέρωσή τους στα τηλ. 28210- 89240 και «108» ή με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και στο VHF στους διαύλους 12 και 16 καλώντας το Λιμεναρχείο ή το «Πεδίο Βολής Κρήτης».

Οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την τήρηση των διαλαμβανομένων στην παρούσα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook