Αξιωματικοί από την Κρήτη τοποθετούνται σε νευραλγικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ

Τελευταία ενημέρωση: 16:19

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας και από τις πρώτες αποφάσεις του Συμβουλίου Κρίσεων, επιβεβαιώθηκαν οι  πληροφορίες για την “κρητική” κυριαρχία στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Αργά το πρωί, ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστρατήγων της ελληνικής αστυνομίας και σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιουι οργάνου, ο Ρεθεμνιώτης Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης παραμένει εν ενέργεια καταλαμβάνοντας τη θέση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται οτι την περασμένη Παρασκευή, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στο “τιμόνι” της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο Κρητικός Μιχάλης Καραμαλάκης και με τη σημερινή Συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρίσεων υπο την προεδρία του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο εως τώρα επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ., Ρεθεμνιώτης Ανδρέας Δασκαλάκης, τοποθετείται στη θέση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ, την οποία κατείχε μέχρι πρότινος ο Μιχάλης Καραμαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κ. Δασκαλάκης είναι ο μοναδικός από τους νυν αντιστρατήγους  που παρέμεινε στο Σώμα, ενώ και οι τρεις υπόλοιποι αποστρατεύθηκαν.

Επίσης, αποστρατεύονται, εκτός της κ. Τσιριγώτη και οι κ.κ. Δραγατάκης και Αποστολόπουλος (δείτε εδώ την απόφαση αποστράτευσης)

Προάγεται στο βαθμό του Αντιστρατήγου ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης  – Που τοποθετήθηκε

Οι κρίσεις συνεχίστηκαν στο βαθμό του υποστρατήγου και μεταξύ άλλων κρίθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο οποίος παραμένει εν ενεργεία και προάγεται στο βαθμό του Αντιστρατήγου (δείτε εδώ την απόφαση)

Ο Αντιστράτηγος πλέον, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης  αναλαμβάνει καθήκοντα Προϊστάμενοου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε την ευχαριστήρια επιστολή του Κωνσταντίνου Λαγουδάκη προς τους φορείς, τις αρχές και τους πολίτες της Κρήτης

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Ανδρέας Δασκαλάκης, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
Κωνσταντίνος Σκούμας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανδρέας Βασιλόπουλος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook