Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020: ‘’Βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές και επισκέψεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δάση’’ η Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών (ΜΑΙΧ) συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Καλλιέργεια Λαχανικών-Πεπονοειδών» για Κύπριους παραγωγούς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους από τέλη Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου 2019 με την συμμετοχή 25 ατόμων την κάθε φορά. 

Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος  το Γεωργικό Επιμελητήριο Κύπρου με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών (ΜΑΙΧ) συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τον «Αμπελοοινικό Τομέα». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  στις αρχές Νοεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή 25 Κυπρίων αμπελουργών. 

Τα δύο σεμινάρια θα υλοποιηθούν στον χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανιών (ΜΑΙΧ).  Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση, όπως και επισκέψεις σε καλλιέργειες του Νομού Χανίων σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κάθε δράσης.

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών ΜΑΙΧ θα διαθέσει όλο το επιστημονικό προσωπικό για την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Σήμερα στις 22 Ιουλίου 2019  ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών Κος Πανίκος Χάμπας επισκέφθηκε το ΜΑΙΧ για την υπογραφή του συμφωνητικού που αφορά τις παραπάνω δράσεις. Το Συμφωνητικό συνεργασίας, μεταξύ της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών και του ΜΑΙΧ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: το αντικείμενο της Σύμβασης, την περίοδο ισχύος, τις υποχρεώσεις των φορέων και τους μαθησιακούς στόχους της δράσης. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook