Στο ίδιο έργο θεατές – Υπομονή και ταλαιπωρία για να “κλειδώσουν” οι γονείς την εγγραφή των παιδιών τους

Για μια θέση όχι στον ήλιο αλλά στον παιδικό σταθμό, δεκάδες γονείς έχουν στηθεί από νωρίς σήμερα έξω από παιδικούς σταθμούς προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μια θέση στο παιδί τους.

Το σκηνικό γνώριμο και από προηγούμενες χρονιές στα Χανιά. Γονείς να ταλαιπωρούνται και να ξεροσταλιάζουν έξω από παιδικούς σταθμούς ώστε να προλάβουν να εγγράψουν τα παιδιά τους και να μην χάσουν τη θέση.

Χαρακτηριστική η εικόνα που βλέπετε για τον παιδικό σταθμό στο Βαμβακόπουλο.

Γονείς περίμεναν όπως μας είπαν από τις 11.00 σήμερα το πρωί αλλά και από τις 13.00 το μεσημέρι και αυτό χωρίς καν να έχουν βγει ακόμα τα οριστικά αποτελέσματα και να έχουν πάρει το voucher στα χέρια.

Είχαν μπει όμως στην ουρά από σήμερα για να πάρουν εγκαίρως σειρά και από το απόγευμα και μετά που θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα και θα έπαιρναν τα voucher θα οπλίζονταν με μεγαλύτερη υπομονή περιμένοντας μέχρι αύριο το πρωί, χωρίς να χάσουν τη σειρά τους, για να εγγράψουν το παιδί τους στον σταθμό.

Στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ 31 θέσεις για τον παιδικό και 16 για το βρεφικό σταθμό. Ανάλογες εικόνες συναντά κάποιος σε πολλές περιοχές που έχουν λίγους παιδικούς σταθμούς και έτσι οι θέσεις σε σχέση με τη ζήτηση των γονέων είναι λιγότερες.

Παιδικός σταθμός ”Λιλιπούπολη”

Παιδικός σταθμός Γαλατά

Να θυμίσουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2019 – 2020 από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) ανακοινώθηκαν μετά τις 18.00 το απόγευμα. 

Οι ενδιαφερόμενοι αιτούντες μπορούν να δουν τα οριστικά αποτέλεσματα της αίτησής τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Η είσοδος στην εφαρμογή θα απαιτεί τον ΑΦΜ της/του ενδιαφερόμενης/ου και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς TAXISnet του αιτούντος. 

Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού. Στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της/του ωφελούμενης/ου, τα στοιχεία τουπαιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης»(Voucher). 

Οι ενδιαφερόμενοι θα θεωρείται ότι έλαβαν γνώση αυτών, με μόνη την ανάρτηση των σχετικών πινάκων εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook