Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στην Κύπρο, ολοκληρώνεται με το ντοκιμαντέρ «Ύστερα μένει η θάλασσα», στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της Γιαλούσας, ενός κατεχόμενου ακριτικού χωριού στο νησί της Αφροδίτης.

Μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την τουρκική εισβολή, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη μεταλλαγή μιας άλλοτε ευημερούσας πολιτείας σε τόπο εγκλεισμού για τους ίδιους τους κατοίκους της (Κυριακή 28/7, 21.00).

Με την ανάλυση των φράσεων «Ο κύβος ερρίφθη» και «Δωρικό στυλ» θα ασχοληθούν αυτή την εβδομάδα άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν το Σαββατοκύριακο 27-28/7 (20.50), στο COSMOTE HISTORY HD.

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ των Αστέρη Κούτουλα και Κλάους Σάλγκε «Μίκης Θεοδωράκης – Συνθέτης», με επίκεντρο τη ζωή και το πολυδιάστατο έργο του εμβληματικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (Πέμπτη 25/7, 23.00).

Επίσης, την Δευτέρα 29/7 στις 22.00 οι τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο επαναστάτης της κλασικής μουσικής», αφιερωμένο στον αντισυμβατικό και εκκεντρικό διευθυντή ορχήστρας, ο οποίος σήμερα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους στον κόσμο.

Στο 480 π.Χ και τη μάχη των 300 Σπαρτιατών απέναντι στους Πέρσες, που καθόρισε την πορεία του δυτικού πολιτισμού, μάς μεταφέρει το ντοκιμαντέρ «Η τελευταία μάχη των 300». Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 27/7, στις 21.00.

Με 3 νέα επεισόδια που μας ταξιδεύουν στο Μεγανήσι (Πέμπτη 25/7, 18.00), τη Λευκάδα (Παρασκευή 26/7, 18.00) και τα Σύβοτα (Δευτέρα 29/7, 18.00) ολοκληρώνεται η σειρά Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, με τον Πίτερ Αντρέ, που προβάλλεται στο πλαίσιο της ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική». Τέλος, στην ίδια ζώνη θα παρακολουθήσουμε τη σειρά Το μπλε της Μεσογείου, η οποία θα μας ξεναγήσει στα ελληνικά νησιά, για να ανακαλύψουμε «κρυμμένες» ομορφιές και παραδόσεις. Πρώτοι σταθμοί είναι η Χάλκη και η Τήλος (Τρίτη 30/7, 18.00) και, στη συνέχεια, η Κάλυμνος (Τετάρτη 31/7, 18.00).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook