Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων είχαν χθες στελέχη της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: 

“Αφορμή η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας η κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας του Σ.ΕΠ.Ε που πλέον θα  υπάγεται στον έλεγχο ενός κομματικού προσώπου, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόσωπο αυτό είναι η κ. Στρατινάκη, η οποία έχει συγκεκριμένη πολιτική διαδρομή και αρνητικό ρόλο στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κατά το παρελθόν, καθώς, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, υπήρξε από τους αρχιτέκτονες των αντεργατικών νόμων της περιόδου 2012-2013.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εξέλιξη αυτή και την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει στη λειτουργία και το έργο του Σ.ΕΠ.Ε.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα μαζικοποίησης των εργασιακών σωματείων του νομού, πλευρές των συλλογικών συμβάσεων και οι προοπτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στις νέες συνθήκες.

Οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι θα συμπαραστέκονται ενεργά στους αγώνες για καλύτερες αποδοχές , καλύτερες συνθήκες εργασίας την πιστή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και, γενικότερα, για την υπεράσπιση των θετικών μέτρων για τους εργαζόμενους που είχε λάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων μετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Ανδρέας Παπανδρέου , ο Αντώνης Μπαλωμενάκης και η Χριστίνα Λιονάκη”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook