Η υποψήφια βουλευτής με το ΜεΡΑ25 Αθηνά Γιαννουλάκη, κατήγγειλε τον Γιάννη Σαρρή και τον Μ.Βουλγαρίδη για παρασκηνιακά τηλεφωνήματα με “ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων” με στόχο την συκοφάντησή της

Σε δημόσια καταγγελία σε βάρος του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρώτα ο Άνθρωπος”, Γιάννη Σαρρή και του δημοτικού συμβούλου και διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Μηνά Βουλγαρίδη, προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων η υπάλληλος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων και υποψήφια βουλευτής με το ΜεΡΑ25 Αθηνά Γιαννουλάκη.

Με κείμενο που ανέγνωσε εμφανώς ταραγμένη η κ. Γιαννουλάκη (δείτε στο τέλος του κείμένου), κατηγόρησε τους δύο δημοτικούς συμβούλους οτι, στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, κινούμενοι παρασκηνιακά, με δόλο και έχοντας πολιτικά κίνητρα, έκαναν διερευνητικά τηλεφωνήματα στη διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης, ρωτώντας για προσωπικά της οικονομικά στοιχεία και για χαμένους πίνακες της πινακοθήκης από το παρελθόν. Μάλιστα η κ.Γιαννουλάκη κατήγγειλε οτι πληροφορήθηκε οτι το τηλεφώνημα του κ.Σαρρή στη διοίκηση του εργασιακού της χώρου έγινε με την παραίνεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Χανίων που ερευνούσε προσωπικά της οικονομικα στοιχεία και ο κ. Σαρρής ρωτούσε για τυχόν υπερωριακή της απασχόληση στη ΔΠΧ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννουλάκη ανέφερε οτι “στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και του δικού μου προεκλογικού αγώνα όντας υποψήφια πια, με έκπληξη μου ενημερώθηκα από τη Διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ” κ. Γιάννης Σαρρής έκανε διερευνητικό τηλεφώνημα στη Διοίκηση του εργασιακού μου χώρου (Πινακοθήκη) ενημερώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ερευνούσε τα προσωπικά οικονομικά μου στοιχεία και ο ίδιος ρωτούσε για τυχόν υπερωριακή απασχόληση μου. 

Δύο μέρες μετά ακολούθησε ένα άλλο τηλεφώνημα στη Δημοτική Πινακοθήκη από τη γραμματεία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και Δημοτικού Συμβούλου της ίδιας παράταξης του κ. Μηνά Βουλγαρίδη, που χρησιμοποιώντας ψευδώς το όνομα του προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης διερευνούσε  για δήθεν χαμένους πίνακες ζωγραφικής της Δ.Π.Χ. από το παρελθόν”.

Η κ.Γιαννουλάκη πρόσθεσε οτι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής οτι αυτές οι κίνησεις έγιναν ενόσω ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές ενώ η ίδια επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει αυτήν την καταγγελία πριν το πέρας της προεκλογικής περιόδου χαρακτηρίζοντας μάλιστα “νοσηρά” αυτά τα γεγονότα εις βάρος της.

Η απάντηση των δημοτικών συμβούλων στην καταγγελία

Στις καταγγελίες της κ. Γιαννουλάκη πρώτος απάντησε ο κ.Σαρρής που έκανε λόγο για “κατινιές” και για αναφορές που ρίχνουν το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κ. Γιαννουλάκη οτι δημιουργεί θέμα από εκεί που δεν υπάρχει για λόγους προβολής αγαγάγοντας ένα ανύπαρκτο ζήτημα σε πολιτικό, ενώ δεν υπήρξε καμία τέτοια χροιά ή παρέμβαση κόμματος.

“Εδώ πρέπει να αποδέιξω οτι δεν είμαι ελέφαντας. Πάρα πολύ χολή και πολύ δηλητήριο το οποίο μπορεί να βγαίνει άνετα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Θα προσπαθήσω με δυο λόγια να περιγράψω ένα ασήμαντο γεγονός, για ποιο λόγο η κ. Γιαννουλάκη δημιουργεί θέμα για να αναδείξει το πρόσωπό της, γιατί δεν υπάρχει άλλο θέμα, μόνο και μόνο για να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Πήρα ένα τηλεφώνημα μια μέρα οτι βρήκαν κάποια έγγραφα με υπερωρίες που είχαν πληρωθεί το 2013-2014, δεν θυμάμαι καλά. Θεώρησα καθήκον μου και τελείως ανθρώπινα να πάρω τον πρόεδρο της ΔΠΧ και να του πω τι κυκλοφορεί. Ο κ. Βαρουδάκης θεώρησε οτι καλό θα ήταν να το πεί στην κ. Γιαννουλάκη η οποία μου έστειλε έμμεσα ένα μήνυμα απειλητικό γιατί συζητάω για αυτήν. Τώρα κατινιές στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό έγινε, τίποτα άλλο” σημείωσε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας οτι το όλο γεγονός δεν είχε σχέση με την εμπλοκή κομμάτων, ούτε υπήρξαν τηλεφωνήματα από κόμματα.

“Δεν έχει σχέση ούτε με πολιτική, ούτε τα κόμματα πήραν τηλέφωνο, ούτε μπλέχτηκε σκευωρία ούτε τίποτα άλλο. Δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέει”, κατέληξε.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε για να απαντήσει ο κ. Μηνάς Βουλγαρίδης ο οποίος επίσης αρνήθηκε οτι υπήρξε παρασκηνιακή στοχοποίηση και μάλιστα πολιτική της κ. Γιαννουλάκη ενώ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και το λόγο της επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της ΔΠΧ επισημαίνοντας οτι σε αυτήν δεν υπήρξε καμία αναφορά στο πρόσωπο της κ. Γιαννουλάκη.

“Δεν θα σταθώ σε εμπάθειες και σε διαστρεβλώσεις. Ενα είναι το γεγονός. Πληροφορήθηκα οτι κάποιοι πίνακες της ΔΠΧ, είχαν μεταφερθεί όταν ήταν πρόεδρος της ιατρικής υπηρεσίας ο κ. Αρχοντάκης και ταυτόχρονα πρόεδρος της ΔΠΧ, στο Νοσοκομείο. Το μόνο που έκανα ήταν οτι ρώτησα αν υπήρχε κάποιος τέτοιος πίνακας και αν έχει χρεωθεί στο Νοσοκομείο να επιστραφεί στην πινακοθήκη. Με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο κ. Βαρουδάκης, δεν ξέρω που εμπλέκεται η κ. Γιαννουλάκη, δεν΄εχει καμία σχέση με αυτό. Εγώ σαν Διοικητής του Νοσοκομείου μίλησα με τον πρόεδρο της πινακοθήκης.  Μου εξηγησε οτι όλοι οι πίνακες που είχε πάρει ο κ. Αρχοντάκης, επιστράφησαν.  Μιλήσαμε ανθρώπινα, ευγενικά και σωστά και δεν εμπλέκεται πουθενά το όνομα της κ. Γιαννουλάκη γιατί δεν ήταν και η ίδια υπεύθυνη, γιατί υπεύθυνος ήταν ο κ. Αρχοντάκης… “Αυτό ήταν όλο, εγώ σαν διοικητής του Νοσοκομείου όφειλα να ξέρω αν υπήρχαν ξένα περιουσιακά στοιχεία στο Νοσοκομείο. Δεν μπορώ να καταλάβω η κ. Γιαννουλάκη που εμπλέκεται”, κατέληξε ο κ. Βουλγαρίδης

Δείτε παρακάτω και το κείμενο που ανάγνωσε η κ. Γιαννουλάκη στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Ενημέρωση-καταγγελία προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Κυρίες και Κύριοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων  επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

Τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες που διέπουν το εργασιακό μου καθεστώς και παραιτούμενη το νόμιμο διάστημα από τη δουλεία μου (Δημοτική υπάλληλος στο Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ) και μετά από συνεννόηση με την αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων  άσκησα το δικαίωμα μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα να είμαι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2019.

Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και του δικού μου προεκλογικού αγώνα όντας υποψήφια πια, με έκπληξη μου ενημερώθηκα από τη Διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ” κ. Γιάννης Σαρρής έκανε διερευνητικό τηλεφώνημα στη Διοίκηση του εργασιακού μου χώρου (Πινακοθήκη) ενημερώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ερευνούσε τα προσωπικά οικονομικά μου στοιχεία και ο ίδιος ρωτούσε για τυχόν υπερωριακή απασχόληση μου. 

Δύο μέρες μετά ακολούθησε ένα άλλο τηλεφώνημα στη Δημοτική Πινακοθήκη από τη γραμματεία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και Δημοτικού Συμβούλου της ίδιας παράταξης του κ. Μηνά Βουλγαρίδη, που χρησιμοποιώντας ψευδώς το όνομα του προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης διερευνούσε  για δήθεν χαμένους πίνακες ζωγραφικής της Δ.Π.Χ. από το παρελθόν. 

Είναι παράξενο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ότι αυτές οι κινήσεις που έγιναν παρασκηνιακά  αφορούσαν στοχευόμενα  το πρόσωπο μου και το χώρο της εργασίας μου και  κυρίως της ευθύνης μου ενόσω ήμουνα υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές. 

Έχω κριθεί εδώ και χρόνια και συνεχίζω να κρίνομαι  σε σχέση με την υπαλληλική μου επάρκεια, την ηθική και την  σταδιοδρομία μου.

Επίσης θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω ότι η υπηρεσιακή  θέση που κατέχω  έχει κριθεί  από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Επέλεξα να μην  δημοσιοποιήσω  τα εις βάρος μου  νοσηρά αυτά  γεγονότα πριν το πέρας της προεκλογικής περιόδου. 

Τώρα όμως, έχοντας υποστεί πίεση ως άνθρωπος και νιώθοντας ότι προσβάλλομαι ως υποψήφια βουλευτής και θεωρώντας ότι υπήρξε παρασκήνιο με δόλο από τους εν λόγω Δημοτικούς Σύμβούλους  που με θίγει και με συκοφαντεί, θέλω να δημοσιοποιήσω αυτές τις ενέργειες και να τις ανακοινώσω στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να δικαιωθώ και να αποφευχθούν παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον. 

 Χανιά,24-07-2019
 Προϊσταμένη-αναπληρώτρια Έφορος της Δ.Π.Χ. 
 Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενου στους ΟΤΑ Νομού Χανίων
 Αθηνά Γιαννουλάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook