Έφτασαν να νοικιάζουν μέχρι και «καβάτζες» για ελεύθερο κάμπινγκ – Μεμονωμένο περιστατικό από επιχειρηματία των Χανίων λέει η απερχόμενη δήμαρχος

Το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αρνητική εντύπωση έκανε η είδηση οτι σε παραλία της Γαύδου, έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα ενοικίασης μέσω Airbnb και άλλων δικτύων, σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφορούν πρακτικές εκμετάλλευσης στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο, μία από τις δύο μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού που βρίσκεται μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το λιμάνι του νησιού και αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών που επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ.

Μετά το σάλο, η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου, έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων και μετά από από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος.

Η κ. Καλλίνικου σημειώνει:

“Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβατζες δεν επιτρέπονται”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook