Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλούν στο 9ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών από την 1 έως τις 4 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηρακλείου.

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Αυγούστου και ώρα 18.00 με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη (Προμαχώνας Μαρτινέγκο) και η καταληκτήρια τελετή στο χωριό Κρουσώνας.

Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2019 ως “Έτους Ερωτόκριτου” από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το συνέδριο θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του, το ποιητικό αυτό αριστούργημα του μεγάλου Κρητικού δημιουργού Βιτσέντζου Κορνάρου. Όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι περισσότερες δραστηριότητες και οι εισηγήσεις αναφέρονται στο κεντρικό αυτό θέμα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται παρουσίαση της πορείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό θα βραβευτεί και ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ David Holton. Το Σάββατο 3-8-19 και ώρα 20.00 – 20.45 θα ακολουθήσουν επίσης βραβεύσεις Κρητών επιστημόνων που διαπρέπουν σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook