Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν καλεί τις αρμόδιες αρχές ο Σύλλογος Επιχειρηματιών – Κατ/ρχων Δήμου Πλατανιά “Ο Ιάρδανος”

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επιχειρηματιών – Καταστηματαρχών του δήμου Πλατανιά, ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν τους επαγγελματίες από το φαινόμενο του παρεμπορίου το οποίο ανθεί στην περιοχή.

Όπως υποστηρίζουν μέχρι πριν από κάποια χρόνια τα μέλη του συλλόγου προσλάμβαναν ιδιωτικούς υπαλλήλους security για να αντιμετωπίσουν το παρεμπόριο. Δυστυχώς, η κίνηση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό οι καταστηματάρχες ζητούν από τις αρχές να παρέμβουν άμεσα και να απομακρύνουν τους παράνομους μικροπωλητές από τις παραλίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Ο Σύλλογος μας, τα τελευταία 8 χρόνια βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση με τους μικροπωλητές στην παραλία της περιοχής μας, προσλάμβανε κάθε σεζόν,  ιδιωτικούς υπαλλήλους Security με ιδίους πόρους, όπου προέρχονταν από τα μέλη μας, για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο του Παραεμπορίου.

Δυστυχώς, αυτή τη χρονιά δεν τα καταφέραμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τη συνεργασία αυτή!

Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι εκτός από τα διαφυγόντα κέρδη που έχουν οι νόμιμοι επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο, εφορία, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπό έξοδα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη Δημόσια υγεία τόσο με δηλητηριάσεις από τα βρώσιμα προϊόντα που διατίθενται στο ήλιο, ούτε καν χωρίς την στοιχειώδη προφύλαξη όσο και με την παροχή παρανομών υπηρεσιών μασάζ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αρμοδιότητα πλέον των λιμενικών αρχών να απομακρύνει όλους τους μικροπωλητές από την παραλία. Φυσικά, θα μπορούσε να βοηθήσει και η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας.

Παρακαλούμε  λοιπόν,  τις αρμόδιες αρχές σαν Έλληνες πολίτες-επιχειρηματίες να μας προστατεύσετε από το φαινόμενο αυτό. Επίσης, καλούμε και το Δήμαρχο Πλατανιά να συντονίσει άμεσα τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για τον καλύτερο έλεγχο του Δήμου μας.

Ας αναλάβουν επιτέλους, οι αρμόδιες αρχές τις ευθύνες που τους αναλογούν!”                               

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook