Από 15 ως 40 ευρώ η τιμή για κάθε διανυκτέρευση

Σάλο και την παρέμβαση της δημοτικής αρχής στη Γαύδο, προκάλεσε η καταγγελία οτι ενοικιάζονται μέσω… Airbnb σκηνές σε σημεία με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε στο kommon.gr, ιδιώτες -που ενδέχεται να διατηρούν σχετική τουριστική επιχείρηση- έχουν καταχωρίσει αγγελίες στο Airbnb για «καβάντζες» στη Γαύδο. Πρόκειται ουσιαστικά για σημεία που έχουν… σκιά από δένδρα, στα οποία έχουν στήσει σκηνές!

Τα πρωτότυπα «ακίνητα» στο Airbnb έχουν στηθεί στην περιοχή ελεύθερης κατασκήνωσης του Σαρακήνικου, με τους καταγγέλλοντες να επισημαίνουν ότι η άγνωστη ομάδα ιδιωτών προκαταλαμβάνει σημεία για να τα ενοικιάσει για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Η δήμαρχος Γαύδου έκανε λόγο για για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων και μετά από παρεμβάσεις του δήμου αλλά και συνέλευσης παραθεριστων, έλαβε τέλος.

Εως 40 ευρώ η βραδιά στο… αντίσκηνο

Οπως αναφέρει, σχετικά, η εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», οι επιτήδειοι ενοικιάζουν τις σκηνές μέσω Airbnb για ποσά που ξεκινούν από 15 έως και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρρευση, ενώ διαφημίζουν ότι σε κοντινό σημείο υπάρχει εξωτερική κουζίνα και… τουαλέτα.

Οι άνθρωποι που κατήγγειλαν τις συγκεκριμένες αγγελίες στο Airbnb υποστηρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να ιδιοποιείται «ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε τη λογική της κοινής χρήσης. Αυτή η λογική διασφάλισε τη διαφύλαξη της φύσης, αλλά και μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Γαύδου» προσθέτουν.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook