Μπορεί προσωρινά να \”κόπηκε\” η φόρα των Τροϊκανών για μείωση των κατωτάτων μισθών όμως μπαίνει σε εφαρμογή από το Νοέμβριο η επιταγή τους για περικοπή των επικουρικών συντάξεων από 10% έως και 50%.

Το νέο \”ψαλίδι\” που προστίθενται στις μειώσεις από τις ειδικές εισφορές και στη μείωση του αφορολόγητου οδηγούν τους συνταξιούχους πολύ κοντά στα όρια της φτώχειας .

Μέσα σε ενάμιση χρόνο, οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν συμβάλλει κατά 4 δισ. ευρώ στην κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Η ρύθμιση για το νέο \”μαχαίρι\” στις επικουρικές που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους , θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Βενιζέλου που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το δημοσίευμα στο protothema.gr, οι περικοπές στις επικουρικές θα είναι κατά μέσο όρο 15% και θα ξεκινούν από τις συντάξεις των 150 ευρώ και πάνω .

Συγκεκριμένα στο επικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑΜ, η μείωση θα φτάνει έως 30%, ενώ σε περιπτώσεις όπως τα υπό κατάρρευση ταμεία των ΔΕΚΟ και Τραπεζών, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 50%.

Ακόμη βαρύτερες θα είναι οι περικοπές στο ελλειμματικό ταμείο της ΕΥΔΑΠ που κινδύνευε επί ένα εξάμηνο να κηρύξει στάση πληρωμών ενώ χορηγούσε συντάξεις 400 έως 800 ευρώ.

Επίσης στην πρώτη φάση των περικοπών στο στόχαστρο θα μπουν τα ταμεία των ηλεκτρολόγων, του τσιμέντου , των γεωργικών συνεταιρισμών, της Ολυμπιακής και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ και συνέχιζαν να καταβάλουν υψηλές επικουρικές παρότι τα ταμεία τους ήταν υπό κατάρρευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook