Στόχος η δημιουργία ενός brand που θα φέρει την Κρήτη στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας μόδας με μαλλί από τα πρόβατα της Βαφές μαλλιών και υφάσματα από κρητικά πρόβατα

Tη θέση τους στο χώρο… της μόδας, θα “επιχειρήσουν” να βρουν τα μαλλιά των προβάτων της Κρήτης που ως χθες πωλούνταν σε εξευτελιστικές τιμές και σήμερα πλέον οδηγούνται στην πυρά μετά τις παραδοσιακές “κουρές”.

Ήδη υπεβλήθη πρόταση από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης μέσω της Εκπαιδευτικής – Αναπτυξιακής πλοηγός για τη συλλογή, επεξεργασία και διάθεση του μαλλιού των προβάτων της Κρήτης. Για το πρόγραμμα μίλησε κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων της 19ης έκθεσης του συλλόγου που πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, η πρόεδρος Μαρία Πιτσικάκη, η Ηρακλειώτισσα σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια της σχολής ΑthensFashionClub Μαρλέν Βυτινίδου και ο Διευθυντής της σχολής Κλωστοϋφαντουργός – Μηχανικός Βαγγέλης Δημητρακόπουλος.

Η υλοποίηση του προγράμματος έρχεται να συναντήσει την παγκόσμια τάση στη μόδα για οικολογικά και ανακυκλωμένα υλικά επεξεργασμένα με παραδοσιακές μεθόδους ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει τα μαλλιά των προβάτων που σήμερα καίγονται μετά τις κουρές.

Στην ουσία όπως εξήγησε η κ.Πιτσικάκη: “πρόκειται για μια επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο που οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν αυτά τα υλικά. Υπάρχουν οι γυναίκες που ακόμα γνωρίζουν τις βαφές των μαλλιών με φυσικές μεθόδους και υλικά αλλά και οι υφάντρες που θα φτιάξουν από αυτά υφάσματα που θα διατεθούν για ξεχωριστά ρούχα. Για μας αποτελεί μια ακόμα διέξοδο στη γυναικεία επιχειρηματικότητα ενώ φυσικά μας “αγγίζει” ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε στο παρόν και στο μέλλον τις παραδοσιακές τεχνικές”.

Σημαντικό το brand

Μιλώντας η κ.Μαρλέν Βυτινίδου τόνισε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο με την ίδια να θέτει στη διάθεση των γυναικών που θα επιχειρήσουν τις γνώσεις της ως υπεύθυνη για την υλοποίηση Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Σύμφωνα με την ίδια είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα brand που θα βάζει την Κρήτη στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας μόδας με μαλλί από τα πρόβατα της και υφάσματα εξαιρετικά μοναδικής ποιότητας και αισθητικής από τις υφάντρες της.

Η αρχή για την ίδια έχει γίνει και έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς σε συνεργασία με την υφάντρα Μαρία Κορασάνη από τις Αρχάνες και όπως και οι δύο “υποσχέθηκαν” από το βήμα της έκθεσης θα υπάρξει και συνέχεια.

Σύμφωνα πάντως με τον κ Βαγγέλη Δημητρακόπουλο η χρησιμοποίηση φυσικών υλικών είναι μια τάση που επικρατεί παγκοσμίως αυτήν την εποχή ενώ είναι σημαντικό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν και σοβαρές προοπτικές απασχόλησης.

Γιλέκο που φορτίζει κινητά

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ.Βυτινίδου παρουσίασε και δύο καινοτόμα και βραβευμένα προϊόντα, δύο δημιουργίες της που κατατάσσονται στην κατηγορία της “φορέσιμης” τεχνολογίας.

Πρόκειται για το “ηλιακό γιλέκο” που έχει ένα μικρό φωτοβολταϊκό στην πλάτη που συγκεντρώνει ενέργεια από τον ήλιο και διαθέτει καλώδιο για να φορτίζετε το κινητό σας.

Επίσης ένα μπουφάν για δικυκλιστές που ανάβει φώτα σε κάθε κίνηση του αναβάτη της μοτοσικλέτας και τον κάνει να διακρίνεται από τους άλλους οδηγούς φιλοδοξώντας να προσφέρει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook