”Να δοθεί μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα είναι προς όφελος της περιοχής, των κατοίκων της και όλον του τουρισμού”

Ανακοίνωση αναφορικά με την κατάσταση του επικρατεί στον Μπάλο και τις ανεξέλεγκτες ροές επισκεπτών που επισκέπτονται την λιμνοθάλασσα, εξέδωσε η Ένωση ξενοδόχων νομού Χανίων. 

Αναλυτικά το κείμενο: 

“Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Μπάλου, επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για την ελεγχόμενη ροή επισκεπτών και παράλληλα την συντήρηση και αναβάθμιση της μοναδικής αυτής περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως έχουμε πει στο παρελθόν είναι απαραίτητο, οι επισκέπτες να πληρώνουν στον αρμόδιο δήμο εισιτήριο για την επίσκεψη τους στην συγκεκριμένη παραλία.

Λόγω του ότι ακούστηκαν ακραίες φωνές στο παρελθόν ότι σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή εισιτήριο επίσκεψης, με ένα σοβαρό αντίτιμο, θα έδιωχνε τουρίστες, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφενός γιατί όλοι οι επισκέπτες είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν για να απολαύσουν  μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμο και αφετέρου είναι η μοναδική διέξοδος στο να ελεχθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να αντέξει καθημερινά η παραλία και το νησί της Γραμβούσας.

Ευελπιστούμε μετά από αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είχαν επαναληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια, να δοθεί μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα είναι προς όφελος της περιοχής, των κατοίκων της και όλον του τουρισμού”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook