Υπεγράφη η σύμβαση για 10 παιδικές χαρές εκ των οποίων οι 3 βρίσκονται σε αύλειους χώρους νηπιαγωγείων.

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στη Λότζια η σύμβαση για την «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση 10 παιδικών χαρών του Δήμου Ηρακλείου εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε αύλειους χώρους νηπιαγωγείων». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Πρόκειται για ένα έργο με χρονοδιάγραμμα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Το τελικό ποσό σύμβασης ανέρχεται στις 624.000 ευρώ και προβλέπει την τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων, περίφραξης, και λοιπών υλικών για την αναβάθμιση 10 υφιστάμενων παιδικών χαρών εκ των οποίων οι 3 βρίσκονται σε αύλειους χώρους Νηπιαγωγείων. Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη, θα υλοποιηθούν στους εξής χώρους του Δήμου Ηρακλείου: 

Παιδική Χαρά οδού Ερμή

Παιδική Χαρά οδού Κομνηνών & Κράπης 

Παιδική Χαρά οδού Παρασκευοπούλου

Παιδική Χαρά Μπεντεβή (Εργατικές κατοικίες)

Παιδική Χαρά Πλατείας Νεάρχου (Μποδοσάκειο)

Παιδική Χαρά πρώην Ξενία

Παιδική Χαρά οδού Σόλωνος (Φορτέτσα)

και στους αύλειους χώρους των επόμενων νηπιαγωγείων:

Παιδική Χαρά στο 31ο Νηπιαγωγείο

Παιδική Χαρά στο 1ο & 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Αλικαρνασσού

Παιδική Χαρά στο 51ο & 72ο Νηπιαγωγείο.

Μετά την ολοκλήρωση  των εργασιών, οι χώροι των παιδικών χαρών θα πιστοποιηθούν από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και πιστοποίησης. Η πιστοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη και ενέργειες του αναδόχου. 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός «στόχος μας είναι η αναβάθμιση και βελτίωση των Δημοτικών Παιδικών Χαρών. Ο σχεδιασμός μας συμπεριλαμβάνει και τις δραστηριότητες για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και την τοποθέτηση νέου ασφαλούς, πιστοποιημένου εξοπλισμού με δραστηριότητες για όλες τις παιδικές ηλικιακές ομάδες».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook