Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Ηρακλείου,  βρέθηκαν εντός σακιδίου πλάτης που έφερε, δύο (02) νάιλον σακούλες που περιείχαν δέκα (10) συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, των 1.000gr έκαστη, οι οποίες δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Σε περαιτέρω έλεγχο, βρέθηκαν στο τσαντάκι του ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν συνολικά οι ανωτέρω συσκευασίες καπνού, τα ως άνω ταξιδιωτικά έγγραφα, ένα (01) απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου καθώς και το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα ευρώ (€160).

Γνωρίζεται επίσης ότι σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, το ύψος των αναλογούντων φόρων και δασμών για τα κατασχεμένα καπνικά προϊόντα ανέρχεται στο ποσό των 2.420.62 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook