Την Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του, κυκλική απογευματινή/νυχτερινή πεζοπορία, με ανάβαση στη κορυφή ‘Αφέντης’ της Δίκτης, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Λασιθιώτικης οροσειράς.

Θα ανηφορίσουμε προς την κορυφή από χωματόδρομο και μονοπάτι, στη περιοχή ανάμεσα στη Σύμη και στα οροπέδια Λαπάθου και Ομαλού. Η πεζοπορία μας ξεκινά από την περιοχή ‘Στάνη Βοσκού’ (υψόμετρο 1700μ. περίπου) και μετά από ανάβαση περίπου 3 ωρών φτάνουμε στην κορυφή (υψόμετρο 2.141μ.), όπου βρίσκεται μικρό πετρόκτιστο ξωκλήσι.

Απολαμβάνουμε την μαγευτική θέα, ξεχωριστά εντυπωσιακή καθώς ολάκερη η Κρήτη απλώνεται μπροστά μας χρωματισμένη με τα ρόδινα χρώματα της δύσης. Παρακολουθούμε τον εσπερινό στο πετρόκτιστο ξωκλήσι, που είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και από το ίδιο μονοπάτι επιστρέφουμε με νυχτερινή πορεία στην αφετηρία. Καταλήγουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Κάτω Σύμη, όπου απολαμβάνουμε σπιτικές συνταγές και τα καθιερωμένα συμιακά φασολάκια. Επιστρέφουμε στον ΄Αγιο Νικόλαο αργά την νύχτα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του αρχηγού. Για την μετάβαση μας στο οροπέδιο της Λαπάθου είναι απαραίτητα αυτοκίνητα jeep 4X4, οπότε πρέπει να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός.

Επίσης όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, σακίδιο, αρκετό νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ) και ζεστό αντιανεμικό μπουφάν (χαμηλή θερμοκρασία λόγω υψόμετρου τη νύχτα) και φακό (η επιστροφή θα γίνει νύχτα).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας.      
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πάγκαλος Γιάννης (τηλ. 6948912019)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), 3 ώρες ανάβαση και 2,5κατάβαση
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 9,6 χλμ

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 880 μ. περίπου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, εξοπλισμός, πληροφορίες για την περιοχή, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερες πεζοπορίες στην περιοχή στο blog του Συλλόγου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την Κυριακή 4 Αυγούστου δεν θα γίνει πεζοπορία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook