Την άμεση παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε δίκη για «κατάχρηση εξουσίας», θα ζητήσουν την Τετάρτη Εισαγγελείς του Μιλάνου, αναφορικά με το σκάνδαλο Ρούμπι Καρίμα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται ο Ιταλικός Τύπος.

«Θα έχουμε μια τελική συνάντηση σήμερα για την διαδικαστική διάσταση και αύριο θα προωθήσουμε το αίτημα στον δικαστή», δήλωσε ο Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι.

Σε ό,τι αφορά στην έρευνα «Ρούμπι-Γκέιτ», οι τέσσερις εισαγγελείς του Μιλάνου που ασχολούνται με την υπόθεση συνέχιζαν να συλλέγουν υλικό και αποδείξεις. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, εξετάζεται ακόμη προσεκτικά η θέση της εικοσάχρονης Ιταλοβραζιλιάνας, Ίρις Μπεράρντι, η οποία φέρεται να πέρασε τουλάχιστον μία νύχτα στην έπαυλη του Καβαλιέρε τον Νοέμβριο του 2009. Όταν δηλαδή, δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Σχετικά, επίσης, με την ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια Σάρα Τομμάζι, η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα προσθέτει ότι σε δηλώσεις της, παραδέχθηκε πως «ο τηλεοπτικός μάνατζερ Λέλε Μόρα, παρουσίαζε συνεχώς νέες κοπέλες στον πρωθυπουργό. Ήταν κάτι που γνώριζαν όλοι».

Σε μια πιο πολιτική παράμετρο των εξελίξεων στην Ιταλία η ηγεσία της Λέγκας του Βορρά είχε χθες βράδυ δίωρη συνάντηση με τον Μπερλουσκόνι. Κατά εκτιμήσεις η Λέγκα και ο ηγέτης της Ουμπέρτο Μπόσσι ζήτησαν να εφαρμοσθεί άμεσα η ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση της χώρας, και επέμειναν ότι για να επιτευχθεί, η συμπολίτευση πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε όλες της κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook