Μεγάλο είναι το πρόβλημα την περιοχή του Ακρωτηρίου, με την ηχορύπανση από τις ασκήσεις των πολεμικών αεροσκαφών.

Όπως καταγγέλει ο κ. Παντελάκης, ιδιοκτήτης καταλύματος, ειδικά τα ξενοδοχεία και τα σπίτια που μισθώνονται κοντά στο αεροδρόμιο, έχουν τέραστιο πρόβλημα με την ηχορύπανση με αποτέλεσμα να χάνουν πελάτες εξαιτίας αυτού του θέματος. 

Ο ίδιος στην επιστολή του αναφέρει, ότι θα ήταν καλύτερο οι ασκήσεις να γίνονται σε αερδιαδρόμους που δεν είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και να μην πραγματοποιούνται ασκήσεις χαμηλών πτήσεων. 

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Παντελάκη:

“Κύριε διευθυντά,

Εδώ και πάρα πολύ καιρό τα αεροπλάνα της πολεμικής μας αεροπορίας επιδίδονται καθημερινά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας σε πτήσεις-σχηματισμούς δεξιοτεχνίας και ότι άλλο πάνω απο την κατοικημένη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Η ηχορύπανση τεραστία με αποτέλεσμα τον ευτελισμό του τουριστικού προιόντος της περιοχής μας. Ασφαλώς και καμαρώνουμε για τους αετούς των αιθέρων μας ως Έλληνες πολίτες, πλήν όμως η απαξίωση της περιουσίας μας δεδομένη και τα παράπονα των τουριστών τεράστια και πολλά. Εύχομαι και προσδοκώ να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων όλο αυτό πού συμβαίνει και να πάψουν να αδιαφορούν για την επιβίωσή μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Άν αυτό το πράγμα συνεχιστεί τους καλούμε να έρθουν να τους παραδώσουμε τα κλειδιά και να αναλάβουν εκείνοι τις πληρωμές των φόρων μας πρός το δημόσιο.

Άς χρησιμοποιούνται αεροδιάδρομοι πέραν της κατοικημένης περιοχής και όχι πτήσεις χαμηλού ύψους. Πάν μέτρον άριστον.

Κωνσταντίνος Παντελάκης Έλληνας φορολογούμενος πολίτης Καμπάνι Ακρωτηρίου”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook