Το ύστατο χαίρε στον ακούραστο αγωνιστή των Χανίων που σφράγισε με τη ζωή του, τη ζωή του τόπου – Τα συγκινητικά λόγια αγάπης στον επικήδειο που εκφώνησε ο γιος του

Τελευταία ενημέρωση:16:10

Πάνδημο πένθος στην κηδεία του Μανώλη Σκουλάκη στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, που γίνεται δημοτική δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου. 

Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, πολιτικοί υποστηρικτές αλλά και αντίπαλοι – μιας και ο Μανώλης Σκουλάκης είχε κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων – πλήθος απλού κόσμου, έφτασαν στον ιερό ναό της Μητροπόλεως για να πουν το ύστατο χαίρε σε ένα άξιο εκπρόσωπο των Χανίων και της Κρήτης, που σφράγισε με τη ζωή του τη ζωή του τόπου του. 

 
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης, Κώστας Σκανδαλίδης Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι από όλο το νησί, πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Επικήδειους εκφώνησαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Χανίων Τάστος Βάμβουκας, εκ μέρους της κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο πρώην Υπουργός, βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Χανιά Μαζί για το Δήμο μας”, η Νάνσυ Αγγελάκη, ο πρώην βουλευτής Χανίων Σήφης Μιχελογιάννης, εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας η κ. Μ.Μαλιώρη, πρώην Ευρωβουλευτής, τέως πρόεδρος οργανισμού κατά των ναρκωτικών.

Τέλος εκ μέρους της οικογένειας επικήδειο εκφώνησε εμφανώς συγκινημένος αλλά και γεμάτος περηφάνια, ο γιος του εκλιπόντος, Γιώργος Εμμ.Σκουλάκης που με ζεστά λόγια αγάπης μίλησε για τον πατέρα του.

“Νιώθω βαθιά την ανάγκη να πω δυο λέξεις γιατί είμαστε περήφανοι για τον πατέρα μας για τον Μανώλη. Η μοίρα μας έπαιξε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πριν καλά καλά πάρουμε χαμπάρι αυτό που έγινε με την Πόπη είμαστε εδώ, εννέα μήνες μετά να αποχαιρετίσουμε τον Μανώλη. Είμαστε εδώ για να τον αποχαιρετίσουμε γιατί στην μακρόχρονη πορεία του έδωσε περισσότερα από αυτά που πήρε. Εκανε οτι περνούσε από το χέρι του να βοηθήσει τους συμπολίτες του ακόμα και οταν ήξερε οτι δεν θα είχε κανένα πολιτικό όφελος. Ο Μανώλης Σκουλάκης έμεινε με καθαρά χέρια, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ο Μανώλης ήταν ευφυής, ήταν άριστος μαθητής και φοιτητής, ήταν πεισματάρης, ιδεαλιστής και ρεαλιστής ταυτόχρονα. Έκανε αυτό που έπρεπε για να κάνει τα οράματα πράξεις. Έβαλε μπέτι, πήρε δύσκολες αποφάσεις με προσωπικό ρίσκο, έλυσε προβλήματα και άφησε έργο. Είμαστε περήφανοι για τον Μανώλη. Πριν τον τεχνοκράτη, τον βουλευτή ο Μανώλης ήταν γιατρός με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι στην Κίσσαμο έχουν από  μια ιστορία να  πουν για τον γιατρό. Είμαστε περήφανοι για τον πατέρα μας και θα κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά, θα καμαρώνουμε το έργο που άφησε και θα θυμόμαστε την εντιμότητά του αλλά πάνω από όλα την ανθρωπιά του. Καλό στρατια Μανώλη η θύμισή σου θα μείνει πάντα μαζί μας”, είπε μεταξύ άλλων ο γιος του Μανώλη Σκουλάκη εκφράζοντας και τις δύο αδελφές του.

Προσερχόμενοι στον Μητροπολιτικό Ναό, εκρόπωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας,  έκαναν δηλώσεις εκφράζοντας τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη, με κοινή συνισταμένη την αναφορά στο ήθος του εκλιπόντος και την προσφορά του στα κοινά για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Η ταφή του εκλιπόντος θα γίνει σε κοιμητήριο στο χωριό του, στον Πλάτανο Κισσάμου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook