Τις προηγούμενες ημέρες το Flashnews ανέφερε τις… ετοιμασίες του ΟΑ Χανίων για την Α1 Γυναικών και τελικά το όνειρο πήρε “σάρκα και οστά” την Πέμπτη (01/08).

Η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι οι ομάδες ΓΣ Ηλιούπολης, Αρης Θεσσαλονίκης και Πανσερραϊκός απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση συμμετοχής στη “μεγάλη” κατηγορία και έτσι το “μπαλάκι” πήγε στον ΟΑΧ, που ετοιμαζόταν από καιρό γι’ αυτή την εξέλιξη. 

Εστω και από το “παράθυρο” η χανιώτικη ομάδα, με μακρά παράδοση στην ανάδειξη αθλητριών και διακρίσεων σε πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών ηλικιακών κατηγοριών (Κορασίδες, Νεάνιδες), επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια για τη δεύτερη συμμετοχή της στην Α1. Η προσδοκία αυτή τη φορά είναι ο ΟΑΧ να απολαύσει το ταξίδι και να μην υπάρχει άδοξο τέλος όπως στην παρθενική παρουσία του.

Η ανακοίνωση του ΟΑΧ έχει ως εξής:

Στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών θα έχει την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί τη νέα περίοδο ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων! Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη της χανιώτικης ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1, στο οποίο επιστρέφει μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Ειδικότερα, αυτή η εξέλιξη προέκυψε μετά από πρόσκληση που απεύθυνε η ΕΟΚ, την οποία και ο ΟΑΧ έκανε αποδεκτή.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Μετά την αρνητική απάντηση των Σωματείων ΓΣ Ηλιούπολης, ΑΣ Αρης Θεσσαλονίκης και ΜΓΣ Πανσερραϊκός της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη της κενής θέσης στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών, η θέση αυτή καλύπτεται από το Σωματείο ΟΑ Χανίων το οποίο αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook