Το επιβατηγό–οχηματαγωγό παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη – “Άτυχο” το παρθενικό του ταξίδι για το Ρέθυμνο

Ρήγμα στο πλοίο «Olympus» παρατηρήθηκε μετά την πρόσκρουσή του στη βραχονησίδα Ασπρονήσι. Το επιβατηγό–οχηματαγωγό παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη με το ρήγμα να έχει μήκος πολλών μέτρων.

Συγκεκριμένα το πλοίο που πραγματοποιούσε το παρθενικό του ταξίδι στο δρομολόγιο Πειραιάς–Μήλος–Σαντορίνη–Ρέθυμνο, λίγο πριν προσεγγίσει το λιμάνι του Αθηνιού σήμερα το πρωί, προσέκρουσε στη βραχονησίδα που βρίσκεται λίγο έξω από τη Σαντορίνη και υπέστη ρήγμα.

Το πλοίο εκκενώθηκε και βρίσκεται αγκυροβολημένο στον προβλήτα του Αθηνιού που χρησιμοποιείται κυρίως για τα εμπορικά πλοία, ενώ γύρω του έχει αναπτυχθεί φράγμα για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης. Δύτες πραγματοποίησαν αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου και εν συνεχεία το Λιμεναρχείο Θήρας απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στον Πειραιά για την επισκευή του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας από επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ ”OLYMPUS” σημαίας Κύπρου, για πιθανή προσάραξη, με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας και αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτη δύτη, μετά την ολοκλήρωση της οποίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”OLYMPUS” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Ναυτικό Τομέα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει ήδη ζητηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα καθώς και τα προσφερόμενα σκάφη, προκειμένου να παράσχουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που το πλοίο μεταπέσει σε κατάσταση κινδύνου. Επίσης εάν απαιτηθεί, θα εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Από το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο, αποβιβάστηκαν πενήντα δύο (52) επιβάτες όλοι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, οχτώ (08) Φ/Γ και δύο (02) Ι.Χ..

Από τους ανωτέρω επιβάτες, οι τριάντα εννέα (39) είχαν προορισμό το Ρέθυμνο, οι οποίοι μαζί με τέσσερις (04) επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα Θήρας, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook