Για μία ακόμη χρονιά διεξήχθη ο κολυμβητικός μαραθώνιος, με δεκάδες αθλητές από το παρελθόν, που τίμησαν το σκουφάκι του ΝΟ Χανίων, να κολυμπούν. 

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά, διεξήχθη ο κολυμβητικός μαραθώνιος. Οπως κάθε φορά, οι δύσκολες βραδινές ώρες καλύφθηκαν και φέτος από τους παλαίμαχους αθλητές του Ομίλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πισίνα κολύμπησαν δεκάδες αθλητές από το παρελθόν, που έχουν τιμήσει το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες σε πανελλήνιο ή διεθνές επίπεδο. Γι’ αυτό το λόγο, η συγκίνηση ήταν έντονη, καθώς το παρελθόν ενώθηκε με το παρόν και το μέλλον, με τους νέους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου να αποτελούν αυτή τη στιγμή το μέλλον του αθλητισμού στην πόλη και κάποιοι εξ αυτών ολόκληρης της χώρας, όπως για παράδειγμα οι Απόστολος Παπαστάμος, πρόσφατα ανακηρυχθείς πρωταθλητής Ευρώπης σε 200 και 400μ. μικτή και Αλέξανδρος Κάχρης οι οποίοι σε μερικές εβδομάδες θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.

«Ηταν μια πολύ καλή χρονιά για μας», σημείωσε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας κολύμβησης, Κώστας Τζιλιβάκης. «Εχουμε τον καλύτερο κολυμβητή στην Ευρώπη στα 200 και 400μ. μικτή και τον καλύτερο αθλητή στην ηλικία του, του 2003, στα 800μ. ελεύθερο. Τώρα ετοιμαζόμαστε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουδαπέστη».

 

Και η φετινή εκδήλωση διεξήχθη μαζί με τον σύλλογο γονέων κολύμβησης του ΝΟΧ. Ο πρόεδρος, Ρούσσος Πιτσουλάκης, σημείωσε πως, «ο σύλλογος είναι μια παρέα κάποιων ατόμων όπου καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ευχαριστούμε το ΣΥΝ.ΚΑ. και τον κ. Αλεξάκη γιατί οτιδήποτε ζητήσαμε όλη τη χρονιά, αλλά και στη γιορτή μας, μας το έδωσε όσο πιο πλουσιοπάροχα μπορούσε. Επίσης ευχαριστούμε την ΚMF INTERNATIONAL και τον κ. Κοκονά, το Be Live και όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και άξιοι συμπαραστάτες. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί υπέρβαλλαν εαυτούς και πέτυχαν αυτά που έχουν πετύχει».


Εκ μέρους διοίκησης του Ομίλου, ο έφορος του τμήματος, Κώστας Γιαννουλάκης σημείωσε: «Είναι μια γιορτή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και μάλιστα είμαστε το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που διοργανώνει μαραθώνιο. Σαν παλιός και έφορος πλέον του τμήματος, αυτό που βλέπω και με χαροποιεί είναι ότι τα παιδιά είναι με ένα χαμόγελο στην πισίνα».

Από εκεί και πέρα, ο λόγος πέρασε σε κάποιες παλιές αθλήτριες του Ομίλου, τη Ράνια Κουμουρίδη και τη Μαρία Κάχρη.

«Είμαι προπονήτρια στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπήρξα αθλήτριά του», τόνισε η κυρία Κουμουρίδη. «Είχα την χαρά να ξεκινήσω το μαραθώνιο το 1987 όταν ήμουν μαζί με άλλες συναθλήτριές μου που τώρα βρίσκονται δίπλα μου στο κολυμβητήριο. Τότε ήμασταν 10 ετών. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μας, η πισίνα είχε θαλασσινό νερό τότε και τσιμεντένιους βατήρες. Ηταν δύσκολες οι συνθήκες, αλλά ήταν τόσο ευχάριστες και ειδικά μετά το τέλος μιας δύσκολης περιόδου, που αυτή την εμπειρία προσπαθήσαμε όλο το τιμ της κολύμβησης να τη διατηρήσουμε μέχρι και σήμερα και τα έχουμε καταφέρει», κατέληξε συγκινημένη.

Η Μαρία Κάχρη τόνισε: «Προσωπικά νιώθω περήφανη που υπήρξα αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, είναι τιμή μου που είχα προπονητή τον Κώστα Τζιλιβάκη και συνέχισαν τα παιδιά μου. Αυτό το χώρο τον αγαπώ μαζί με τις πίκρες και τις χαρές του. Εύχομαι στον Ομιλο να συνεχίσει έτσι και να βοηθηθούν τα παιδιά που είναι χαμηλότερα από αυτά που λόγω επιτυχιών μπορεί να φαίνονται περισσότερο».

Ο φετινός μαραθώνιος διεξήχθη από τις 9 το πρωί την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 09:00. Για 24 ώρες εκατοντάδες παιδιά και παλαιοί αθλητές κολύμπησαν ασταμάτητα στην πισίνα συμπληρώνοντας χιλιάδες μέτρα. Ο επόμενος μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021…

Αναχωρούν για Θεσσαλονίκη Παπαστάμος, Κάχρης και Τζιλιβάκης

Στη Θεσσαλονίκη και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή των Απόστολου Παπαστάμου και Αλέξανδρου Κάχρη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα μεταξύ 20-25 Αυγούστου.

Οι δύο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αναχωρούν την Πέμπτη 1 Αυγούστου από τα Χανιά μαζί με τον προπονητή τους, Κώστα Τζιλιβάκη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιλιβάκης σημειώνει ότι, «έχουμε πλέον μπροστά μας το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουδαπέστη. Θα κάνουμε προετοιμασία στο Ποσειδώνιο γιατί η θερμοκρασία στην πισίνα στα Χανιά είναι στους 31 βαθμούς, οπότε δεν μπορούμε να προπονηθούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες και αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Θα γυρίσουμε στις 16 του μήνα και μετά θα φύγουμε για το παγκόσμιο».

Ο Παπαστάμος θ’ αγωνιστεί στην Ουγγαρία σε 200 και 400μ. μικτή, με τον τίτλο πλέον του πρωταθλητή Ευρώπης, ενώ ο Κάχρης θα πέσει σε 400, 800 και 1500μ. ελεύθερο.