Ο ηλικιωμένος άνδρας χρωστούσε το ιλιγγιώδες ποσό των 858.675 χιλιάδων ευρώ σε δημόσια ταμεία με το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας να "παγώνει" το χρέος μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών

Η με ημερ.2-07-2019 Προσωρινή Διαταγή , που χορήγησε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, σε χρεωμένο άνεργο οφειλέτη, με συνολικό χρέος 858.675,08 ευρώ, όχι μόνο του πέρασε αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και οικονομικής ανάσας ,αφού αποφασίστηκε «μηδενικές καταβολές «,προς τράπεζες, δήμο, ΚΕΑΟ, ΕΦΚΑ, ΑΑΔΕ και ΔΕΗ μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης, (8-5-2020).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτη άνεργο, έγγαμο ,ηλικίας 72 ετών, με πολλά χρέη και με ελάχιστο εισόδημα.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:
α) μονοκατοικία κατά 50%
β)μονοκατοικία κατά 50%
γ)διάφορα αγροτεμάχια με ελιές

Εισόδημα που διαθέτει: Μακροχρόνια άνεργος , συντηρείται από συγγενείς

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , αφού έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος οι προϋποθέσεις ένταξης του στον ν.3869/2010 . παράλληλα δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα του , εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή ,με το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του αιτούντος ,μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης,

3)Διατάσσει , την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης ,της κινητής και ακίνητης περιουσίας του αιτούντος δηλ. μέχρι το έτος 2020

4)Ορίζει «μηδενικές καταβολές» προς στους πιστωτές του

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,η χορηγηθείσα η Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας είναι σημαντική , για τον οφειλέτη , είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς ο δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει ο οφειλέτης ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τον, στην εν λόγω νομοθεσία ,απαλλάσσοντας τον προσωρινά από την καταβολή δόσης (μηδενικές καταβολές)

Για ενημέρωση , συμβουλευτική, ένταξη στην υπάρχουσα νομοθεσία ν.3605/2019,ή σε μεσολάβηση με τις τράπεζες, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 ή στο email [email protected]


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook