Τον τίτλο της πιο ηρωικής γυναίκας στη Μεγάλη Βρετανία διεκδικεί επάξια μία αγνώστων λοιπών στοιχείων συνταξιούχος, η οποία χρησιμοποίησε την… τσάντα της, για να απομακρύνει μια ομάδα έξι κρανοφόρων ληστών, οπλισμένων με βαριοπούλες, που προσπαθούσαν να διαρρήξουν ένα κοσμηματοπωλείο στο Νορθάμπτον, το πρωί της Δευτέρας.

Η γυναίκα, η οποία δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά της, έγινε πρωτοσέλιδο την Τρίτη σε όλο τον βρετανικό Τύπο, καθώς οι προσπάθειές της να απομακρύνει τους ληστές καταγράφηκαν από την κάμερα κλειστού κυκλώματος και μεταδόθηκαν στην εκπομπή του ITV, «Anglia Tonight».

Στο βίντεο εμφανίζεται η γιαγιά να διασχίζει τρέχοντας το δρόμο και να κατευθύνεται προς το μέρος των έξι δραστών, την ώρα που εκείνοι σπάνε την τζαμαρία του καταστήματος. Η συμμορία, φορώντας κράνη μοτοσικλέτας, εμφανίζεται στο βίντεο να απομακρύνεται πάνω σε μηχανάκια, όταν η γιαγιά τους… χτυπάει με την τσάντα της.

Η τοπική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, ενώ οι περαστικοί, που δεν βοήθησαν και πολύ τη «Σούπερ Γιαγιά», κατάφεραν να σταματήσουν έναν εκ των επίδοξων ληστών, όταν εκείνος έπεσε από το μηχανάκι και επιχείρησε να διαφύγει με τα πόδια.

Έτσι, η επέμβαση της αστυνομίας, όταν έφτασε, δεν ήταν αναγκαία, καθώς η ηρωική συνταξιούχος είχε ήδη κάνει τη δουλειά της…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook