Σημαντικές επισημάνσεις σε ομιλία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πνευματικό κέντρο Χανίων 

Ομιλία αναφορικά με τα προβλήματα διαταραχών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο πνευματικό κέντρο, με πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων και Ατόμων με ήπιες διαταραχές αυτιστικού φάσματος- Ασπεργκερ Νομού Χανίων.

Η κλινική διαιτολόγος, Μαρία Τόιλου, ήταν η κεντρική ομιλήτρια και αναφέρθηκε στις έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την διατροφή των αυτιστικών παιδιών και ποιες λύσεις μπορούν να δοθούν στα συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. 

“Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι ξεκάθαρα, δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διατροφή την οποία μπορούν να ακολουθούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές. Έχουμε αρκετά παιδιά που κάνουν επιλεκτική σίτιση με αποτέλεσμα είτε να έχουν θέματα υποσσιτισμού είτε να είναι υπέρβαρα. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά δημοφιλείς διαίτες που είναι ελεύθερες σε καζείνη και γλουτένη και οι οποίες θα πρέπει να ακολουθούνται πάντα υπό την καθοδήγηση διαιτολόγου και φυσικά δεν ταιριάζουν σε όλα τα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το φάσμα του αυτισμού και των διαταραχών του είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται εξατομικευμένη παρακολούθηση”. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου παιδιών με αυτισμό Asperger, Ιωάννα Μαλανδράκη, τόνισε ότι οι γονείς που έχουν παιδιά που ανήκουν στον αυτισμό, θα πρέπει να ασχοληθούν αρκετά με το κομμάτι της διατροφής γιατί είναι πολύ σημαντικό και αρκετά παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

Χαιρετισμό απηύθυναν, η κ. Μπασιά από το σύλλογο ΑμΕΑ και ο παιδοψυχίατρος κ. Βαγιωνής και η κ. Ζομπανάκη για την Περιφερειακή ενότητα Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook