Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το κτίριο του σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμο

Πρωτοβουλίες για τη δρομολόγηση σειράς συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Κισάμου και το ΕΠΑΛ Κισάμου και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό κτίριο, έλαβε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 4 Αυγούστου, το σχολικό συγκρότημα, όπου, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στον χώρο από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Κισάμου Νεκτάριο Ζουριδάκη και την υποδιευθύντρια του ΓΕΛ Κισάμου Αργυρώ Δελλή, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξαιρετικά κακή κατάσταση του κτιρίου.

Παρόντες ήταν, ακόμη, ο εκλεγμένος δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κισάμου, δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γλαμπεδάκης, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τουλουπάκης και κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών (Κτ.Υπ.) Α.Ε. (του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές), αποτελούμενο από τους μηχανικούς Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου και Γιώργο Μαναρώλη.

Ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος είχε ενημερωθεί πριν από τις εθνικές εκλογές για την κακή κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος, από τον εκλεγμένο δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ήρθε σε επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ. Α.Ε., επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποτύπωση της κατάστασης και τη δρομολόγηση λύσης.

«Μετά από αυτή την επικοινωνία, κανονίσαμε να έρθει ένα κλιμάκιο από δύο μηχανικούς, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο, έτσι ώστε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση του κτιρίου. Θα ακολουθήσουν μια σειρά από βήματα. Το πρώτο είναι κάποια επείγοντα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών. Θα προσπαθήσουμε αυτά να γίνουν πριν από την έναρξη του σχολικού έτους. Θα ακολουθήσει η συνεργασία με τον Δήμο και τις Διευθύνσεις των Σχολείων και η διαδικασία συλλογής των εγγράφων που υπάρχουν για να προχωρήσουμε σε αποτύπωση, μελέτη και ένταξη του σχολικού συγκροτήματος σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να χρηματοδοτηθεί και να αποκτήσει τη μορφή που πρέπει να έχει να σχολικό κτίριο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης ο κ. Διγαλάκης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε, ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «το τι θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα θα μας το πουν οι μηχανικοί. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και άλλου κλιμακίου μηχανικών από την ΚτΥπ. Α.Ε., που θα ασχοληθεί με τη στατικότητα του κτιρίου, γιατί αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει. Όταν έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση τού σχολικού συγκροτήματος, τότε θα ληφθούν και οι αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Διγαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook