Θερμής υποδοχής έτυχαν στο αεροδρόμιο Χανίων οι Χριστιάνα Σκυλουράκη και Θανάσης Δημουλιός.

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων συμμετείχαν με επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων τεχνικής κολύμβησης που έγινε στην Αίγυπτο.

Φίλοι, συγγενείς, συναθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του τμήματος τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους δύο αθλητές και τον προπονητή τους Ηλία Καλαμαρίδη, που ήταν στο πλευρό τους σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Η μεγαλύτερη διάκριση υπενθυμίζεται ότι ήρθε από τη Σκυλουράκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. υποβρύχιο με εκπληκτικά πανελλήνια ρεκόρ. 


"Νομίζω ότι είναι από τις ομορφότερες στιγμές των τελευταίων χρόνων για την τεχνική κολύμβηση και τον ΝΟ Χανίων, που εκπροσωπήθηκε από τον Θανάση Δημουλιό και τη Χριστιάνα Σκυλουράκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επιτυχία της Σκυλουράκη ιδιαίτερα με τη 2η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική επιτυχία και για τον ελληνικό αθλητισμό και για τον χανιώτικο ναυταθλητισμό. Μάλιστα συνοδεύτηκε από δύο πανελλήνια ρεκόρ της δικής της κατηγορίας και μιας κατηγορίας παραπάνω. Τέτοιες στιγμές μας κάνουν πραγματικά υπερήφανους και αρκετά υπεύθυνους για να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο στο μέλλον" τόνισε στις δηλώσεις του ο προπονητής τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ Ηλίας Καλαμαρίδης.

Η Χρ. Σκυλουράκη από την πλευρά της δήλωσε τα εξής: "Ήταν μια μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο, με μεγάλες δυσκολίες και πολλές συμμετοχές. Οι αθλητές έχουν ανέβει επίπεδο και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Καταφέραμε και είχαμε πολλές καλές επιδόσεις. Στα 400μ. υποβρύχιο κατάφερα και ήρθα 2η στον κόσμο, χάνοντας για 9 χιλιοστά το χρυσό μετάλλιο. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Αυτό δε σημαίνει ότι τα παρατάμε και συνεχίζουμε δυναμικά για την επόμενη διοργάνωση".

Τέλος, ο Θ. Δημουλιός για την πρώτη συμμετοχή με την Εθνική ομάδα επισήμανε τα εξής: "Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα με την Εθνική ομάδα και τα συναισθήματα είναι υπέροχα. Μου άρεσε πολύ η διοργάνωση, παρόλο που ήταν δύσκολες οι συνθήκες και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Σε ατομικό επίπεδο για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσα να μπω στον τελικό, από κάποια λάθη που έγιναν στην κούρσα. Στις σκυτάλες είχαμε μια καλή παρουσία και μπορέσαμε και φτάσαμε μέχρι την 4η θέση. Συνεχίζουμε με κάτω το κεφάλι".