Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την υλοποίηση μαθητείας σπουδαστών της προαναφερόμενης Σχολής της Ιταλίας σε επιχειρήσεις φιλοξενίας / τουρισμού και εστίασης του Ν. Χανίων 

Συνεχίζεται με επιτυχία η συνεργασία του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων με τη Σχολή Οινογαστρονομίας και Τουρισμού (Instituto Professionale di Stato Enogastronomia Ospitalita Alberghiera Servizi Commerciali) του Σπολέτο της Ιταλίας στο πλαίσιο του έργου “ERASMUS+ KA1 EuPROSkills” ‘’WBL+ECVET+EPRO=European Professional Skills for Employability’’.

Ήδη είναι σε εξέλιξη το τέταρτο έτος συνεργασίας των προαναφερόμενων Ινστιτούτων ενώ έχει εγκριθεί η συνέχιση του και το 2020. Παράλληλα, φέτος συμπληρώνεται μια δεκαετία από τη συνεργασία του ΜΑΙΧ, σε διάφορα ευρωπαϊκά έργα, με το Συντονιστή εταίρο του έργου που είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο της περιφέρειας Ούμπρια της Ιταλίας (Umbria Training Centre). 

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την υλοποίηση μαθητείας σπουδαστών της προαναφερόμενης Σχολής της Ιταλίας σε επιχειρήσεις φιλοξενίας / τουρισμού και εστίασης του Ν. Χανίων με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων και γνώσεων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Το έργο ταυτόχρονα συμβάλλει στη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. 

H ενίσχυση των εμπειριών των συμμετεχόντων μέσα από τη δυνατότητα εργασίας και κοινωνικής δικτύωσης στο ευρύτερο διεθνές εργασιακό περιβάλλον αποτελούν κύριους στόχους του προγράμματος “ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτεί το έργο EuPROSkills. 

Οι είκοσι τρεις (23) σπουδαστές ήρθαν στα Χανιά στις 16 Ιουλίου και θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το έργο δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συνεργασία του ΜΑΙΧ με διάφορους οργανισμούς του νομού (Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αστικό και Υπεραστικό Κτελ Χανίων, κλπ) και επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης οι οποίες αποδέχτηκαν τους συγκεκριμένους σπουδαστές για την υλοποίηση της πρακτικής, όπως είναι τα ξενοδοχεία “Theo” στην Αγ. Μαρίνα, “Okeanis Golden Resort”, “Golden Bay Suites”, “Helios Apartments”και “Kiwi Apartments” στους Αγ. Αποστόλους, “Panorama Hotel” στο Καλαμάκι, “Halepa” και “ΚΥΔΩΝ The Heart City Hotel” αλλά και επιχειρήσεις εστίασης στο παλιό λιμάνι. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές συμμετέχουν στο έργο για τέταρτη συνεχή χρονιά εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση τους για τη συγκεκριμένη συνεργασία. 

Στα πλαίσια της φιλοξενίας στο ΜΑΙΧ, αλλά και με άξονα τη γνωριμία των σπουδαστών με την κρητική κουζίνα, υπό τη καθοδήγηση του Σεφ του ΜΑΙΧ, Γιάννη Αποστολάκη, και της Σου-Σεφ Γιώτας Τσουνάπη, οι σπουδαστές θα συμμετάσχουν επίσης σε σεμινάρια ανταλλαγής συνταγών της Κρήτης και της κεντρικής Ιταλίας.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook