Μια μοναδική εμπειρία κρητικού γλεντιού, με πλούσιο σφακιανό τραπέζι, παραδοσιακή μουσική και χορούς και φυσικά άφθονη γραβιέρα!

Η μεγάλη Γιορτή της Γραβιέρας, η γιορτή του παραδοσιακού κρητικού τυριού διοργανώνεται και φέτος στην Ανώπολη των Σφακίων, την ημέρα της Παναγίας, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 στις 9:00 το βράδυ.

Μία από τις πλέον φημισμένες χοροεσπερίδες της Κρήτης, που κατά γενική ομολογία έχουν παραδεχτεί οι χιλιάδες επισκέπτες που έχουν ζήσει την εμπειρία αυτή.

Φέτος, θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική τους, οι Μανώλης Περβολαράκης και Νίκος Σαβιολής.

Φιλική συμμετοχή: Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Σφακίων “Τα Σφακιά”

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σφακίων

Η περιποίηση και η φιλοξενία χωρίς προηγούμενο, ο τόπος μοναδικός, η μουσική γνήσια παραδοσιακή, μας παρακινούν και μας “προσκαλούν” να ζήσουμε από κοντά τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού!

Η γιορτή-θεσμός του καλοκαιριού

Η Ανώπολη, είναι κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό με μεγάλη παράδοση στην τυροκομία που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πίσω. Είναι το χωριό με τα περισσότερα παραδοσιακά μιτάτα στη Κρήτη, κάποια λειτουργούν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμά και προβάλλει, το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου, την Κρητική Γραβιέρα.

Η γιορτή που πρωτοδιοργανώθηκε το 1985 διανύει φέτος την 35η χρονιά της απόλυτα επιτυχημένης πορείας της, αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από πολλές χιλιάδες κρητικούς, αλλά και από καλοκαιρινούς επισκέπτες του τόπου μας.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook