Θέσεις αντιδημάρχων και συνεργασία των δύο παρατάξεων πρότεινε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στον Σταμάτη Σγουράκη. 

Ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος έχει εκλεγεί εκ νέου δήμαρχος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έκανε την συγκεκριμένη πρόταση, στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταμάτη Σγουράκη, δίνοντας την δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων. Ωστόσο, η απάντηση του κ. Σγουράκη ήταν αρνητική. 

Ο κ. Κουκιανάκης, στην διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου – η οποία όπως όλες οι συνεδριάσεις μεταδίδεται απευθείας απο τον Δήμο – ανέφερε τα εξής: “Όπως όφειλα άνοιξα τον κύκλο των επαφών με τις παρατάξεις για τη συνεργασία από την 1η Σεπτεμβρίου.  Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το νομοσχέδιο, αλλά να ανοίξει η συζήτηση χωρίς προαπαιτούμενα, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι επιθυμούμε το καλό του τόπου μας.

Σήμερα έγινε η πρώτη θεσμική συνάντηση στο γραφείο μου με τον κ. Σγουράκη, παρουσία του κ. Μπάμπη Κουτσουπάκη, όπου συζητήσαμε το πώς θα μπορέσουμε οι δύο παρατάξεις να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα. Επιθυμούμε τη συνεργασία, τη συναίνεση και τη σύμπραξη των δυνάμεων, αναθέτοντας και θεσμικούς ρόλους ευθύνης που εσείς θα επιλέξετε και που μπορείτε να αποδώσετε τα μέγιστα.

Ο κ. Σγουράκης με ενημέρωσε ότι η ομάδα του έχει ήδη συγκλιθεί και έχει ήδη πάρει απόφαση να μη συνεργαστεί θεσμικά στο πλαίσιο της βάσης που έχει τεθεί από τον Κλεισθένη”.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουράκης, τόνισε: “Οι εκλογές τελειώσανε. Καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, γιατί κέρδισε, γιατί έχασε. Βρεθήκαμε να είμαστε μείζονα αντιπολίτευση. Εμείς, βεβαίως, και θέλουμε να λειτουργήσουμε ως μία δημοτική ομάδα, η οποία και στα θέματα που Συμβουλίου που έρχονται θα εκφράζει άποψη, αλλά και θέματα που θεωρεί σημαντικά θα τα επεξεργάζεται και θα τα φέρνει στο Συμβούλιο.

Έτσι φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε, εύχομαι να τα καταφέρουμε. Είναι πολιτική μου αντίληψη ότι χωρίς τις συνεργασίες, τις συναινέσεις, τις κουβέντες, την κατάληξη σε θέματα, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.Όμως, Δήμαρχε, έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις και πρακτικές και πολιτικές. 

Εσείς ο ίδιος, την προηγούμενη φορά, λειτουργήσατε απολυταρχικά. Είχατε τέσσερις αντιδημάρχους που αποχώρησαν. Εσείς δεν ακούσατε ποτέ, τα προηγούμενα χρόνια, την άποψη της μείζονος αντιπολίτευσης ή γενικά της αντιπολίτευσης. Σε θέματα που μπορεί να υπάρξει συνεννόηση θα βοηθήσουμε.

Προτείνω την σύσταση μίας ομάδας που θα αποτελείται από ένα μέλος και το αναπληρωματικό του από κάθε παράταξη, η οποία «θα συζητά τα κυρίαρχα θέματα του Δήμου και να φέρνει ώριμα τα θέματα σε συνεννόηση με τις Υπηρεσίες. Έτσι εμείς σκεφτόμαστε τη συνεργασία. Η απλή αναλογική είναι η δημοκρατική εκπροσώπηση του πολίτη”. 

Δείτε αναλυτικά την συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook