Σύμφωνα με νομικό σύμβουλο του Συλλόγου  Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης απαγορεύεται η λιανική πώληση προϊόντων στις υπαίθριες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε Δημοτικούς η Δημόσιους χώρους.

Με προσφυγή ακόμα και στη δικαιοσύνη, αξιοποιώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες προειδοποιεί ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης που αμφισβητεί την νομιμότητα λιανικής πώλησης προϊόντων στον Αγροτικό Αύγουστο καθώς συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό προς τις τοπικές επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή τους, μέλη του Συλλόγου τονίζουν οτι νομικός σύμβουλος στον οποίο απευθύνθηκαν τους επεσήμανε με κατηγορηματικό τρόπο οτι απαγορεύεται η λιανική πώληση προϊόντων στις υπαίθριες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε Δημοτικούς η Δημόσιους χώρους.

Ο Αγροτικός Αύγουστος προσθέτουν, από θεσμος εξωστρέφειας έκθεσης και προβολής των κρητικών προϊόντων, έχει μετατραπεί σε λιανεμποριο με στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού προς τις επιχειρήσεις..

Ο Σύλλογος καλεί τον νέο δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Επιμελητήριο να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα διαφορετικά δηλώνουν “αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις αλλά και την νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες”.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Με αφορμή την ολοκληρωση του Αγροτικού Αυγούστου επιθυμούμε να εκφράσουμε και πάλι την αντίθεση μας στον τρόπο τον τόπο αλλά και τους στόχους που εξυπηρετεί. 

Ο Σύλλογος μας είχε θέσει δημόσια τους προβληματισμού μας για την νομιμότητα λιανικής πώλησης προϊόντων. Ωστοσο, η σιωπή των διοργανωτών μας προβλημάτισε έντονα και απευθύνθηκαμε στον νομικό μας σύμβουλο όπου επισημαίνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι: ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ  η λιανική πώληση προϊόντων στις υπαίθριες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε Δημοτικούς η Δημόσιους χώρους  Νόμος 4512/2018 Άρθρο 115 παρ.9, 10 και 11.

Ο Αγροτικός Αύγουστος από θεσμος εξωστρέφειας έκθεσης και προβολής των κρητικών προϊόντων, έχει μετατραπεί σε λιανεμποριο με στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού προς τις επιχειρήσεις μας. 
Ολα αυτά  εις βάρος του στεγασμένου εμπορίου και με τη συμβολή του Δήμου της αντιπεριφερειας και δυστυχώς του Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο Σύλλογος μας καλεί τον νέο Δήμαρχο και Δημοτικό Σύμβουλο τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και ειδικά από το Επιμελητήριο να τοποθετηθούν δημόσια, αν θα συνεχίσουν να προάγουν την ανομία η θα συνεργαστούν με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς ώστε να δημιουργήσουμε έναν Αγροτικό Αυγούστου αντάξιο των νέων προκλήσεων με στόχευση στις εξαγωγές  που θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά προς ώφελος όλων των επαγγελματιών του τόπου μας.

Εχουμε προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαφορετικα είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τις επιχειρήσεις αλλά και την νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook